Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

31 Temmuz 2009 Cuma

ISC BIND 9 Remote Dynamic Update Message Sorunu


Bind9 sürümünü kullanan herkesin dikkat etmesi gereken bir açık çıkmıştır. Bu açık sayesinde bind servisi uzaktan yetkisiz girişimle durdurulabilmektedir (bizzat tarafımdan denenmiştir). Eğer Bind9 sürümünü güncellemezseniz dns'iniz çalışmaz hale getirilebilir. Eğer bind9 sürümünüzü hemen güncelleyemeyecekseniz aşağıdaki iptables betiğini çalıştırmanız geçici bir çözüm sağlayacaktır.

Betik: iptables -A INPUT -p udp --dport 53 -j DROP -m u32 --u32 '30>>27&0xF=5'

SysAdminDay


Bütün sistem yöneticilerinin, her yıl Temmuz ayının son Cuma günü düzenlenen ve bu yıl 10. yılı olan SysAdminDay'i kutlu olsun. Umarım birgün birileri elle tutulup gözle görülemeyen bilgilerin işlenmesin sürecini düzenleyen sistemcileri takdir eder.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites