Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

25 Haziran 2010 Cuma

Yeni Msn'i İlk Siz Deneyin....



Microsoft Windows Live Essentials'ın halka açık beta test sürecinin başladığı, Microsoft tarafından yapılan açıklama ile resmen duyuruldu.

Bütün hizmetlerin güncellendiği yeni paket gerçekten de etkileyici zenginliğe ve çeşitliliğe sahip: Windows Live Photo Gallery, Movie Maker, Mail ve tabii ki Messenger büyük çapta elden geçti.

24 Haziran 2010 Perşembe

Facebook login.php Sql Injection Açığı....

Facebook logo
Facebook sitesinin login.php sayfasında sql açığı bulunduğu tespit edilmiştir. Bu açık ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir.

Rapidshare Geri Sayımdan Sıkılanlar...

Evet rapidshare sitesini bilmeyen kalmamıştır. Maalesef geri sayım işi sinir bozucu bir hal alır, eğer yardımcı program kullanmıyorsanız. Bu işi halledebilmek için ufak bir javascript koduna ihtiyacınız var. Aşağıda vereceğim kodu rapidshare'de download işlemini başlatırken geri sayıma geçtiği sırada adres satırına yapıştırmanız yeterli olacaktır. Geri sayım işi anında bitip download ikonu görünecektir. 

22 Haziran 2010 Salı

Firefox'ta Gezinti Bu Eklenti ile Daha Güvenli...

Mozilla Firefox Icon
Son zamanlarda her şey internet üzerine geçtikten sonra, herkesin kafasında internetim ne kadar güvenli soruları oluşmaya başladı. İşte Firefox kullanıcılarının kafasında böyle sorular olmaması için yeni bir eklenti yayınlandı; HTTPS Everywhere.

Https'yi daha önceden duymuş olabilirsiniz, Google https ile şifreli aramalar sunuyordu. Ancak bu yeni yazılımla beraber içlerinde Google, Wikipedia, Twitter, Facebook, Paypal, Facebook ve Twitter gibi popüler sitelerin de bulunduğu birçok sitede daha güvenli gezebilirsiniz.


Yasaklar Kime Göre Neye Göre...

Uzun zamandır böyle bir yazıyı kaleme almak istiyordum nasip bugüneymiş. Beni yaptığım işi bilen herkes ne kadar kurallara bağlı olduğumu ve internet güvenliği konusunda ne kadar hassas olduğumu bilirler. Beni isyan ederken görenlerin birçoğu iş için isyan ederken görür :) İşimi fazla mı sahipleniyorum yoksa fazla mı seviyorum bilemiyorum. Buna rağmen çalıştığım yerde trafiği düzenlemek için hassas davranırım. Asla madur etme yada cezalandırma isteği duymadım çaresiz kalmadığım müddetçe. Son günlerde yaşanan olaylara küçük örnekler vereceğim benim ne kadar katı olduğumu düşünenler oturup biraz düşünsünler diye. 

18 Haziran 2010 Cuma

Masum İnsanların Youtube'a Erişimini Engelleyenlere Bir Darbede Bizden...

Aşağıda yayınladığım ip adres domain eşlerini kendi bilgisayarınızda yazarsanız Youtube , Google Earth, Google Analytics gibi sitelere erişim sorununuz kalmayacaktır. Bu bilgiyi paylaşmamdaki en büyük etken, suçsuz insanların bilgiye erişimini baltalamanın verdiği rahatsızlıktır.
Bu işlemi nasıl yapacağımıza gelelim.

16 Haziran 2010 Çarşamba

Bu dosyaya dikkat: Linux'ta trojan şoku!

Linux kullanıcıları güvenlik açısından oldukça rahat davranıyor. Ancak yeni bir gelişme, bu kadar rahat davranmanın bir bedeli olduğunu ve Linux'un güvenlik tehlikelerine karşı tamamen güvende olmadığını gösterdi.

15 Haziran 2010 Salı

Garanti Bankası Sahtekarlığına Dikkat.

Eğer sizde benim gibi maaşınızı Garanti Bankasından alıyorsanız ve atm'den eft yapmak isterseniz normalde ücretsiz olan (internet ve şube içinde) bu işleme işlem ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bunu kullanıcılarına söylemeyen ve işlemden sonra bu işlemler ATM'den yapıldığında ücretlidir diyen zihniyeti kınıyorum.

10 Haziran 2010 Perşembe

Microsoft Office 2010 Bedava Nasıl Kullanılır?

The Microsoft Office Core Applications
Microsoft'un Office paketinde sunduğu Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamaları, artık online olarak ücretsiz kullanılabiliyor.

7 Haziran 2010 Pazartesi

Red-Hat 5 Enterprise Update İşlemi :)

Eğer Red-Hat Enterprise sürümü bir şekilde elde etmiş ve kurmuşsanız. Ama kurduğunuz key karalistedeyse sisteme giriş yaptığınız zaman yum update komutunu çalıştırır çalıştırmaz hata alacaksınızdır. Bu hatayı atlatıp gğncellemeleri yapabilmenizin bir yolu var. Aşağıdaki yönergeleri takip ederseniz sorununuz çözülecektir.

2 Haziran 2010 Çarşamba

Google Microsoft'u Terk Ediyor...

Google artık çalışanlarının Windows kullanmasını istemiyor. Yeni bir bilgisayara geçen çalışana, Mac OS ya da Linux seçeneği sunuluyor.

Arama devi Google'ın kararı, Financial Times'da yer alan bir rapor ile kamuoyuna yansıdı. İsmi açıklanmayan bir Google çalışanının aktardığı bilgiler de durumu daha da ilginç hale getirdi.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites