Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

30 Kasım 2010 Salı

Secunia.com Hacklendi.

Dünyaca bilinen güvenlik sitesi http://secunia.com Türk hackerlar tarafından hacklendi. Hacklenme hikayesi ise çok büyük bir dikkatsizlik. Dns açığı kullanıldığını burdan söyleyebiliriz.

25 Kasım 2010 Perşembe

Facebook Messages.

Dünyanın en büyük sosyal ağı haline gelen Facebook, geçen günlerde yaptığı konferansta yeni özelliğini olan Facebook Messages'i tanıttı. Bu yeni özellik Facebook tarzı farklı bir e-mail sistemi. Artık kullanıcılar @facebook.com uzantılı mail adreslerine sahip olabilecekler.
\

13 Kasım 2010 Cumartesi

Facebookta Kim Sizi Arkadaş Listesinden Silmiş...

Evet herkesin uzun zamandır aradığı, hatta bazı uyanıkların facebookta listeni davet gibi saçmalıklarla kullanıcı profillerini reklam aracı olarak kullanmasına sebep olan bu durum sonunda başarıldı. Kesinlikle facebook hesabınıza bağlı bir şey değil. Herkesin bildiği firefox eklentisi olarak çalışan grease monkey eklentisini kurarak bu işleme başlayabilirsiniz. 

12 Kasım 2010 Cuma

Ücretsiz 1 Yıllık Kaspersky İnternet Security 2011....

Evet arkadaşlar aşağıda anlattığım yolu takip ederek ücretsiz 1 yıllık Kaspersky internet security 2011 paketinin sahibi olabilirsiniz. Ancak acele etmeniz lazım aksi taktirde tükenebilir. Bu kampanya 4 Kasım 2010 ile 3 Aralık 2010 tarihleri arasında geçerlidir. Aşağıda yazılı adımları takip ederek ücretsiz yasal kopyanıza sahip olabilirsiniz.

11 Kasım 2010 Perşembe

E-Posta Sunucu Relay Testi

Eğer mail sunucunuzun relay testini yapmak istiyorsanız telnet relay-test.mail-abuse.org komutunu mail sunucunuz üzerinde çalıştırın ve testlerin tek tek çalıştırıldığını relay testlerin sonucunun ne olduğunu görebilirsiniz.

10 Kasım 2010 Çarşamba

Gartner UTM Magic Quadrant 2010

Google Arama Motorunun Son Özelliği

Son zamanlarda google'a girdiğinizde yandaki gibi görüntüler elde edebilirsiniz. Arama sonuçlarının yanındaki büyüteç işaretine tıklarsanız sayfanın ön görünümünü sağ tarafta görebilirsiniz.

8 Kasım 2010 Pazartesi

Sonunda.Sanırım Sorunuma Yanıt Buldum...

Başdönmesi, vertigo, kulak çınlaması, tinnitus, meniere hastalığı

Başın konumu, hareketleri, tüm vücudumuzun ve gözlerimizin koordinasyonu ile pozisyon duyusu oluşur. Yeryüzündeki konumumuzu algılamamızı sağlayan bu duyuyu iç kulak ve bağlantılı beyin yapısı (vestibüler yapı) sağlar.İç kulak ve beyin bağlantısı ve beyinde gelişen durumlar başdönemsine neden olur. Hasta çok iyi dinlendiğinde ve muayene edildiğinde beyin ve iç kulağa gelen sinirlerden kaynaklı (tümör, beyin kanaması veya damar tıkanıklığı, multipl sklereoz vd.) baş dönmesi ayırt edilebilir. Ayrıca tansiyon düşüklüğü, kan şekeri düşüklüğü veya kalpten kaynaklı baş dönme hisleri de ayırt edilebilir. En sık rastlanan ise iç kulak kaynaklı baş dönmeleridir. Bu baş dönmelerinde hastanın etrafı döner veya yer altından kayar. Beraberinde bulantı kusma eşlik eder. Hastanın çevresini ve hareketini algısı tamamen bozulduğu için çok kötü hisseder. Çoğunlukla beyin kanaması mı geçiriyorum korkusu eşlik eder. Tam tersi beyinden kaynaklı baş dönmeleri ile karşılaştırıldığında çok daha rahatsız verici olan bu tablo iyi huyludur. Genelde ani pozisyon değişikliği ile başlar ve hasta hareketsiz kaldığında azalır. Günler içinde düzelir. Yaşamın ilerleyen dönemlerinde tekrarlama olasılığı yüksektir. 

1 Kasım 2010 Pazartesi

Facebook Uygulama Ayarları Sayfası Nerede?

Hepimiz bir şekilde oyun olsun uygulama olsun bir şekilde facebook hesabımıza birşeyler ekleriz. Zaman içinde popülerliğini yitiren yada artık kullanmadığınız uygulamaları eskiden! Uygulama Ayarları menüsü altından kaldırabiliyordunuz. Ancak eskiden olan bu işlemi artık yapamıyoruz maalesef. 

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites