Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

27 Aralık 2010 Pazartesi

Windows 7 Yetki Saçmalığı

Eğer sizde windows 7 kullanıyorsanız, admin haklarına sahip kullanıcı olmanıza rağmen birden bire Görev Yöneticisini açamaz, registry kayıtlarına ulaşamaz yada ms-dos penceresi açamaz hale geldiyseniz sorununuz windows güncellemesi. Telnet istemcisini açmaya çalışmanıza rağmen şu hatayı alıyorsanız "Komut istemi, yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıLmış." O zaman şu adımları izlemeniz gerekiyor.

1- başlat/çalıstşr'a gpedit.msc yazın enterlayın.
2- açılan pencerede sol taraftan, sırasıyla:

Yerel Bilgisayar ilkesi/ Kullanıcı yapılandırması/ yönetim şablonları/ Sistem'e tıklayalım.
sağ tarafta açılan seçenekler içinde, Komut satırına erişimi engelle seçeneğini göreceksiniz. Muhtemelen bu seçenek etkin durumdadır. Siz çift tıklayarak ya yapılandırılmadı ya da Devre dışı seçeneklerinden birini seçerseniz komut satırı erişiminize yeniden kavuşursunuz.
 

13 Aralık 2010 Pazartesi

Facebook Profile Banner...

Yeni profil özelliğini kullanıyorsanız. Profilinizi ziyaret edenlere ilginç mesajları resimlerle verebilirsiniz. http://apps.facebook.com/profile-banner/ adresinden profilinizi ziyaret edenler en üste size ait bannerlarınızı görmenize imkan sağılıyor. Yukarıdaki resim gibi bir profil banneri edinmek için http://apps.facebook.com/profile-banner/ adresine gitmeniz ve uygumaya izin vermeniz yeterli.

11 Aralık 2010 Cumartesi

Outlook 2010 Açılış Klasörü Değiştirme...

E-posta eklentilerini kaydetmek istediğinizde Outlook sizi pek sık kullanmadığınız bir klasöre yönlendiriyor. Kaydettiğiniz bu eklentileri daha sonra bu klasörden açmak için hayli meşakkatli yollar izlemek zorunda kalıyorsunuz.

9 Aralık 2010 Perşembe

Resmi Kurumların ipv6'a Geçişi...










Konuyla ilgili olarak yayınlanan genelge aşağıdadır.


7 Aralık 2010 Salı

Wikileaks Türkçe Takip

Ülkemizde bazı karikatüristlerin erken atlamalarına neden olan olayın açıklaması aslında wikileaks. Maalesef herkesin büyük bir heyecanla takip etmeye çalıştığı belgelerin Türkçelerini bulmak zordu. Ancak birisi merak edenler için Türkçeye çevrilmiş metinlerini yayınlamaya başlamış. Eğer Türkçe takip etmek istiyorsanız http://wikileakstr.blogspot.com adresini takip etmeniz yeterli olacaktır.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites