Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

31 Ocak 2011 Pazartesi

Spam Maillerden Sıkıldınız mı?

Spam mailin ne olduğunu maalesef bilmeyen kalmamıştır. Bir şekilde e-posta adreslerimizi eline geçiren spamcılar bir kere yapıştı mı peşimizi bırakmıyorlar. Herhangi bir web sitesinde eposta adresinizin yayınlanması, bir maili tanımadığınız insanlara iletmeniz yada listenizden birisinin iletmesi veya çok sıklıkla kaydolduğumuz bir forumun e-posta adresimizi satması gibi sebeplerle spamcıların potansiyel müşterisi haline gelmişizdir. Bu durumdan bir nebze olsa da kurtulmak için güzel bir yol vardır. http://spambox.us adresine gidin ve mail adresinizi istediğiniz bir süre için kaydedin. Bu size şu avantajı sağlayacaktır: Bundan sonra e-posta adresinizi değil spambox.us adresinin verdiği mail adresini kullanarak direkt mail adresinizin spamcılar tarafından ele geçmesini engelleyecektir. Eğer spamlardan yorulursanız kullandığınız adresi iptal edip yeni bir yönlendirme yaparak sorununuzu çözebilirsiniz.

Kaspersky Kaynak Kodları Çalındı.

Buradaki habere göre Kaspersky'nin kaynak kodları çalındı ve public ortamda paylaşıma açıldı. İşte linkler:

 
 

Dijital Fotoğrafları Yeniden Adlandırmak...

http://www.amok.am/en/freeware/amok_exif_sorter/download/ adresinden uygun sürümü bilgisayarınıza indirip kurulumu gerçekleştirdikten sonra aşağıdaki yönergeleri takip etmeniz yeterli olacaktır.

turkcell-fizy.com

Telif haklarından kaynaklanan hukuki süreç nedeniyle bir süredir erişimi engellenen müzik portalı "fizy.com", Turkcell ile yaptığı işbirliğiyle tekrar yayına geçecek.

Turkcell’in yazılı açıklamasına göre, yaklaşık 1 milyon üyesi olan "fizy.com", Turkcell desteğiyle, meslek birlikleri ile telif hakları konusunda anlaşma sağladı ve "tamamen yasal bir dijital müzik platformu" haline geldi.

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, fizy.com işbirliğini şöyle değerlendirdi.

Facebook son günlerde hem yeni özellikleriyle hem de yaşadığı sıkıtılarla gündeme geliyor. 600 milyon kullanıcıyı hem kontrol etmeye ve yönlendirmeye çalışan Facebook, görünüşe göre oldukça yoğun bir dönemden geçiyor.
Geçtiğimiz günlerde Zuckerberg’in Facebook sayfasının hacklenmesinin yanında, Farmville ve Nicola Sarkozy de internet korsanlarından nasibini almıştı. Facebook’un şu anda mücadele etmeye çalıştığı önemli bir şeylerde biri de kontrolsüz şekilde yayılan zararlı bağlantılar.
Durum böyle olunca Facebook da hem güvenlik tehditleri hem de yeni özellikleri üzerine çalışmayı sürdürüyor.
Social Captcha, Https’e Geçiş ve Spamle Mücadele
Social Captcha
En çok önem vermesi gereken konulardan biri güvenlik olan Facebook, artık kullanıcıların hesaplarını konumak için farklı bir Captcha (güvenlik testi) uygulamaya alıyor. Social Authentication olarak adlandırılan bu yenilikte karmaşık karakterler ya da matematiksel hesaplar yerine fotoğrafı gösterilen arkadaşlarınızı tanımanız isteniyor.

27 Ocak 2011 Perşembe

Facebook hakkında az bilinen gerçekler...

\

Facebook artık birçoğumuzun günlük takip ettiği bir site. Bu yazıda facebook hakkında bir çoğumuzun bilmediği ipuçlarını bulabileceksiniz. Denedikten sonra başarı yüzdesini görmek adına görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

26 Ocak 2011 Çarşamba

Cebinizdeki Korsana Dikkat.

Bilgisayar korsanları, internet bankacılığında bu kez cep telefonuna gelen güvenlik kodunu ele geçirdi

Bankaların internet sayfalarına kaçak yazılım ekleyen korsanların, kullanıcının "güvenlik" adı altında cep telefonuna virüslü yazılım indirmesini sağlayıp müşterilerin hesaplarına ulaştıkları tesbit edildi.
Bu yeni dolandırıcılık olayı ile ilgili şikayetlerin artması üzerine özel bir ekip korsanların peşine düştü. Bankaların sistemlerini gözden geçirdiği öğrenilirken polis, vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

20 Ocak 2011 Perşembe

Cisco 2010 Yılı GüvenlikRaporu

Cisco firmasının 2010 yılı genel güvenlik raporuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Rapor Linki: http://adf.ly/KqDh

Encrypted Google.

Eğer google aramalarınızın izlenmesini istemiyorsanız, network sniff yazılımları ile google da arattığınız kelimelerin ortaya çıkması sizi rahatsız edecekse aşağıda verdiğim adresten güvenli sorgulamalar yapabilirsiniz. Google'un kendi encrypted web arama sitesi sizin işinizi görecektir.

Kaspersky Viruswatch 3.1

Kaspersky'nin yönettiği ve dünya üzerinde yayılmakta olan virüsleri izleyebileceğiniz çok güzel bir site. İzlemek isteyen arkadaşlar aşağıdaki adresten bilgilere ulaşabilir.

Link: http://www.kaspersky.com/viruswatch3

Gmail İçerisinde Facebook Nasıl Kullanılır?

Evet yanlış duymadınız Facebook hesabınıza giriş çıkışlara gmail içerisinden de ulaşabilmenizi sağlayan bir Gadget mevcut. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için aşağıdaki yolları izlemeniz gerekir.

Microsoft'un Yeni Web Sitesi...

Microsoft uzun zamandır değiştirmediği web sitesi tasarımını değiştirdi. Eğer site yayına girmeden önizlemesini görmek istiyorsanız http://adf.ly/Kjnv bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Microsoft, Metro UI stili ile tasarımını yenilediği web sitesinin önizleme sürümünü bugün sitenin Amerikan sürümünde ortaya çıkarttı.

13 Ocak 2011 Perşembe

Facebook Kullanıcılarını Sevindiren Buluş...

Facebook ve diğer sosyal paylaşım sitelerine yüklediğiniz fotoğraflarınız sonra başınıza bela mı oluyor? Alman bilişim firması, bu sorunu çözecek bir program üretti. Fotoğrafları otomatik olarak silmek mümkün olacak. 

Facebook başta olmak üzere MySpace, Filckr gibi sitelere yüklediğiniz fotoğraflarınız, artık gelecekte başınıza dert açmayacak! 

7 Ocak 2011 Cuma

Panda Antivirus 2010 Yıllık Raporu

PandaLabs tarafından 2010 yılı internet güvenliği raporu yayınlandı. Oldukça kapsamlı olan Panda antivirus' un raporuna aşağıda verdiğimiz linkten ulaşabilirsiniz.

3 Ocak 2011 Pazartesi

Facebookta Mp3 Paylaşmak...

Facebookta hiç mp3 paylaşmak istediniz mi bilemem ama benim işim düştü :) Bu sırada ufak bir araştırma yaparak bu işin nasıl yapıldığını öğrenmiş bulunuyorum. Ufak bir fikir yürüterek Öncelikle mp3'ün host edilmesi gerektiği düşünülerek bir mp3 upload sitesi bulundu arkasından mp3 buraya yüklendi. Ancak işin püf noktası sitenin mp3 uzantılı linkini direkt bize gösterebilmesi gerekiyor. Aşağıda bu işlemin nasıl yapıldığını ekran görüntülerinden takip ederek yapabilirsiniz. Bu arada mp3 yüklemesi yapılacak sitenin adresi: http://my.cl.ly/register

Siteye giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gibi mp3 dosyasını yükleyebilirsiniz.
Upload Share MP3 On Facebook | Upload To CloudApp



Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites