Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

30 Haziran 2011 Perşembe

Yeni Nesil Power eXTreme Balance Denge Güç Bilekliği!

Yeni Nesil Power eXTreme Balance Denge Güç Bilekliği!
Denemeye değer bir ürün. Şu sıralar bizzat test ediyorum. Detaylı bilgiler aşağıdaki gibi.

Youtube’da ‘Önce Reklam Seyret’ Dönemi...

NewYork Times’ta yer alan habere göre Youtube “Önce Seyret” (First Watch) adında yeni bir reklam sağlama sistemini için test çalışmalarına başladı. Bu sistem sayesinde Youtube’u ziyaret ettiğiniz herhangi bir gün, sadece ilk seyredeceğiniz videoda olmak üzere, video başlamadan önce (pre-roll) karşınıza çıkacak reklamı seyretmeniz gerekiyor.
Youtube’un günlük izleyici sayısının 1 milyardan fazla olduğunu düşünürseniz, hem reklamların izlenmesi garanti altına alınmış oluyor hem de bu sayede Youtube aylık reklam izleme miktarını arttırmış oluyor. Unutulmaması gereken nokta ‘önce seyret’ özelliği sadece Youtube’un ‘partner’ içeriklerinde çıkacak olan reklamları kapsıyor. Yani kullanıcı tarafından oluşturulan video kliplerde pre-roll reklamları olmayacak.
Kıdemli ürün müdürü Baljeet Singh, yapılan test çalışmalarında şimdiye kadar %1’lik tıklanma oranına yaklaştıklarını ve performansın iyi olduğunu, “Önce Seyret” içeriklerinin normal Youtube reklam ücretlerine nispeten daha uygun fiyatlı olduğunu, reklamı bir kez seyredilmesinden sonra kullanıcının bir daha gösterilmeyeceğini söyledi.
Bu test çalışması Youtube için değişimin sinyallerini veriyor. Reklamların da ‘daha az pahalı’ olması reklamverenleri sevindirecek olsa da, birçok kullanıcı reklam görmekten hoşnut olmayacaktır.

29 Haziran 2011 Çarşamba

Facebook Oyunlarını Mesai Saatlerinde Bloklamak....

Aşağıdaki yazımda Soniwall firewall ile Facebook oyunlarının mesai saatlerinde engellenmesini açıklayacağım.

Aşamalar:

1. Sonicwall arayüzünü açın.
2. Menüden Firewall > App Control Advanced sekmesine gelin.
3. App Control Advanced > View Style altında bulunan GAMING seçil ayarları açılır
4. Açılan uygulamalar altından Facebook oyunlarını seçin.
5. Configure menüsüne tıklayın.
6. App Control Signature penceresi altında, Enable altından Block ve Log alanlarını seçiniz.
7. OK butonuna basıp kapatınız.
Aşağıdaki listede Facebook Oyunlarının imzaları olanları görebilirsiniz:

28 Haziran 2011 Salı

Google'ın Yeni Hizmeti...

Google, aradığınız 'şeyleri' çeşitli Google hizmetleri arasında bulmaya yönelik yeni web sitesi What Do You Love'u kullanıma sundu.

www.wdyl.com adresinden erişilebilen hizmet, Google'ın trends, ürünarama, Picasa gibi araçlarından çeşitli bilgileri ekranınıza getiren bir arama sayfası. Bilgiler dergi stilinde ve hoş bir tasarım içerininde ekrana yansıtlıyor. Arama sonuçları şimdilik pek faydalı gibi görünmese de hizmet, zamanla daha iyi bir hal alabilir.

Kaynak: Chip Online

23 Haziran 2011 Perşembe

Server Monitor

server monitor

Çok fazla takip etmeniz gereken sunucu varsa ve bunlar düştüğünde anda farkına varmak istiyorsanız aşağıdaki Chrome eklentisi tam size göre. Server Monitor isimli eklenti sayesinde izlemek istediğiniz sunucunun bilgilerini aşağıdaki resimdeki gibi girip işinize bakıyorsunuz. İşlem bu kadar kolay.

18 Haziran 2011 Cumartesi

Firefox 5 Hazır... İndirebilirsiniz...



Henüz resmi olarak duyurulmasa da, Firefox 5'in final sürümü,Mozilla'nın FTP'lerindeki yerini aldı. Mozilla, daha önce yaptığı açıklamaya sadık kalarak yeniFirefox'ları ardı ardına kullanıcılarına sunacağını da böylelikle kanıtlamış oldu. Yol haritasına göre Firefox 6 ve 7 da, 2011 yılı sona ermeden bilgisayarlarımızda olacak.
Firefox 5, bir önceki sürüme göre gözle görülür önemli yenilikler içermiyor. Dikkat çeken en önemli yenilik ise, ayarlarda yer alan Do not Track, yani Beni İzleme özelliğinin artık daha belirgin şekilde görülebilmesi. Bunun dışında yeni Firefox'ta CSS animasyonları için gelişmiş bir destek, Javascript performansında artış, bellek yönetiminde düzeltmeler, bir takım güvenlik güncelleştirmeleri bulunuyor.
Eğer siz de resmi duyuru yapılmadan yeni Firefox'a sahip olmak istiyorsanız, aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Resmi duyuruyu beklemek isteyenler ise, sık sık bu adresi kontrol edebilir.
Kaynak: Chip Online

15 Haziran 2011 Çarşamba

10 Maddede İnternet Sansürü

İnternet Sansürü For Dummies
15 Mayıs’ta on binlerce kişiyi bir araya getiren sansür karşıtı yürüyüşten bugüne konuyla ilgili çok sayıda yorum yapıldı. Bazı yazarlar ve politikacılar bu yürüyüşlerin politik ve ekonomik çıkar kaygısıyla ortaya atıldığını, aslında önerilen sistemin gayet demokratik ve mantıklı olduğunu iddia ettiler. 


Aşağıda sansür protestolarının temel sebeplerini ve filtre sisteminin neden antidemokratik olduğunu özetleyen 10 madde bulacaksınız. SosyalMedya.co ve bu yazının yazarı adına bu yazı üzerinde hiçbir hak iddia etmiyoruz. İster buraya link verin, ister başka bir yere kopyalayıp kaynak gösterin, isterseniz de kendi yazınızmış gibi yayınlayın. Yeter ki dezenformasyona açık insanlara yürüyüşlerin neden yapıldığını ve neden herkesi ilgilendirdiğini anlatabilelim:

4 Haziran 2011 Cumartesi

Sözleşmeli Memurların Kadroya Alınması Resmi Gazete'de Yayımlandı...

Sözleşmeli çalışanların kadroya alınması ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. İşte 4/B'lileri kadroya geçiren o kararname.
4 Haziran 2011 12:49

      

3 Haziran 2011 Cuma

Programları Anında Kaldırın...

Programları anında kaldırın!

Programlarınızı kaldırmak için 'Kaldır' kısayolunu aramaktan bıktıysanız, bu çözümü mutlaka deneyin!

Windows'da artık ihtiyacınız olmayan veya yükledikten sonra beğenmeyip hemen kaldırmak istediğiniz programlar için Denetim Masası'na gitmekten bıktınız mı? Bu ücretsiz ve basit araç ile sadece kaldırmak istediğiniz programın simgesine sağ tıklamanız ve 'Uninstall'u seçmeniz yeterli.

Programlarınızı başlat menüsündeki kısayollardan kaldırıyor olsanız dahi, MenuUninstall adındaki araçla buna dahi ihtiyacınız kalmıyor. Sağ tuş menüsüne eklenen 'Uninstall' yani 'Kaldır' seçeneği sayesinde bir programı istediğiniz yerden kaldırmanız mümkün. Bu seçeneğe tıkladığınızda kaldırdığınız programın kendi kaldırıcı uygulaması çalıştırılıyor.

Program sağ tuş menüsünden kaldırmaya çalıştığınızda nadiren başarısız olursa, Program Kaldır ekranını sizin için açıyor ve size yine zamandan kazandırıyor.

İndirin: MenuUninstaller
Kaynak:  Milliyet teknoloji

1 Haziran 2011 Çarşamba

Teknosa Satış Sonrası Rezalet

Teknosadan bir ürün alırken çok dikkat edin çünkü arkasından çıkacak en küçük sorunu bile çözememe sorunları var. Neyse gelelim yaşadıklarıma, 2 yıl önce aldığım telefonda sorunlar çıkınca servise gönderdim. Ancak gönderdiğim her üç serviste sadece telefonun işletim sistemi yüklenerek geri gönderildi. Soruna çözüm üretilmedi doğal olarak. Çözüm üretilmediği gibi son kullanıcıdan kaynaklanan bir problem deyip sıyrıldılar işin içinden. Arkasından 2. yılın bitimine az bir süre kala Tüketici Sorunları Hakem Heyetine giderek ayıplı mal gerekçesi ile başvurumu yaptım. 28 Şubat 2011 günü karara bağlandı ve telefon ücreti ile birlikte bilirkişi ücretinin iadesine hükmedildi. Bu kararın uygulanması için Teknosa ile iletişime geçtiğimde tedarikçi firma ile görüştüklerini ve bana bilgi verileceğini Nisan Ayı ortalarında söylediler. Doğal olarak bu süreç uzadı da uzadı yine telefonla arayıp fırçaladıktan sonra ürünü Arvato Teleservice noktasına göndermem durumunda EN GEÇ 2 iş günü içerisinde ücret iadesi yapılacak denildi. Ancak üzerinden 2 HAFTA geçtikten sonra ücret iadesi birkaç aramadan sonra yapıldı ancak hakem heyeti kararının bir kısmı ödenmemişti. Bilirkişi ücreti ödenmediği için firmayı tekrar arayıp neden böyle bir yol izlendiğini sordum. Onlarda haklı olarak malın ücretinin iadesini yapabileceklerini bilirkişi ücretini ödemeyeceklerini bunun için Teknosa ile görüşmem gerektiğini belirttiler. Teknosa ise hemen arkasında yaptığım görüşmede bir sürü evrak geyiği yaparak zaman kazanmaya çalışmıştır. Bu işin sonunda sizce yapılması gereken nedir?

a. İcra hakkını kullanarak +200 TL firma zarara sokulur. (Ki hakettiler. İşlerini adam gibi takip etmeyip müşteriyi madur ettiler)
b. İstedikleri evraklar toplanıp firmaya gidilir. 
c. Genel müdürlüğe telefon açılıp saydırılır.
d. Hepsi

Teknosa ile başıma gelen ikinci rezil olay. Bir daha kapından geçmemek lazım. Dingonun ahırına dönmüşsünüz. Üzgünüm ama yukarıda yazılanların hepsini hak ediyorsunuz.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites