Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Windows 7 XP Mode



Windows XP Mode nasıl çalışır?

Windows XP Modu, eski Windows XPiş yazılımlarınızı doğrudan Windows 7 masaüstünüzden çalıştırmanızı sağlar. Küçük ve orta boy işletmelere yönelik olarak tasarlanan Windows XP Modu, ayrı bir karşıdan yükleme olarak gelir ve yalnızca Windows 7 Professional, Ultimate ve Enterprise ile çalışır.Windows XP Modu, Windows Virtual PC gibi bir sanallaştırma yazılımı da gerektirir. Her ikisi de Microsoft web sitesinden ücretsiz olarak edinilebilir. 
Windows XP Modunu karşıdan yüklemek veya sistem gereksinimleri hakkında bilgi edinmek için, Windows Virtual PC web sitesini ziyaret edin. 

20 Ağustos 2011 Cumartesi

DR.Gürkan Kubilay Migren İçin Özel Diyet...

Eğer sizde benim gibi migren belasından muzdaripseniz aşağıdaki listeyi deneyebilirsiniz.

Sunuculuğunu Zahide Yetiş  ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı  Doktorum’da 5 Nisan Pazartesi günü Dr. Gürkan Kubilay migreni hangi gıdalarla önleyebilirsiniz? Bu ve bunun gibi pekçok sorunun yanıtı bizlerle paylaştı. İşte Migren için 7 günlük özel diyet:



Çizelgedeki tarifin yanı sıra şu bitkilerin suyundan elde edilen çayıda içebilirsiniz.

Oğul otu, karabaş otu, melisa yaprağı, mentollü nane, ökse otu, okaliptus yaprağı, defne yaprağı, fesleğen, anason, lavanta çiçeği, menekşe, menekşe çiçeği, adaçayı, ıhlamur, papatya, otların tamamı veya bir kısmı karıştırılıp kaynatılarak çay yerine suyu içilir.


The Smurf & Co Hilesi


Son zamanlarda oynayan birçok arkadaş gördüm. Hilesi aşağıdaki videoda anlatılmaktadır :)

3 Ağustos 2011 Çarşamba

nSpaces: Windowsta Parola Korumalı Çoklu Masaüstü Yazılımı

nSpaces varsayılan olarak 4 masaüstü ile birlikte gelir. Ancak siz bunun sayısını artırıp azaltma şansına sahipsiniz. Ayrıca yazılım parola desteği ile masaüstleriniz koruma altına alınmaktadırlar. Her masaüstü ayrıca konfigüre edilebilir. Açılışta çalıştırılacak masaüstü programlarından masaüstü arka plan resimlerine kadar herşey özelleştirilebilir. 

Doğmamış Çocuğa Facebook Profili!


Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta, artık doğmamış çocuğa bile yer verilebiliyor. Öyle ki, eğer çocuk bekliyorsanız beklediğiniz çocuğunuzun ismini, ultrason fotoğrafını, doğum tarihini girebilir ve "Aile" bölümünde gösterebilirsiniz.


Profilinizi düzenlerken "Arkadaşlar ve Aile" bölümünde "Bekleniyor:Çocuk" şeklindeki seçeneğe tıkladığınızda beklediğiniz çocuğunuzun bilgilerini girebiliyorsunuz.İlk çocuklarını bekleyen yeni evli çiftlerin bu seçeneğe oldukça rağbet göstermesi bekleniyor.

Serbest Dalıcılar İçin Nefes Teknikleri...

Geçenlerde gezinirken bulduğum bir site (http://www.nefesteknikleri.com) günlük yaşamda nefes tutma (APNEA) tekniklerini anlatan bir yazı yayınlamış. Detayları:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites