Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

4 Eylül 2012 Salı

Mac OS X ve Linux'u Hedef Alan Yeni Bir Malware

Rus antivirüs yazılım şirketi DR. Web'in araştırması sonucu ortaya çıkan yeni bir trojan aynı zamanda Mac OS X ve Linux'u hedef alan ilk yazılım. Firma yazılıma BackDoor.Wirenet.1 ismini vermiş. Bilgisayara bir malware aracılığıyla kurulan yazılım bilgisayarda bulunan web tarayıcılarının kaydedilmiş şifrelerini AES ile 212.7.208.65 ip adresine sahip bir bilgisayara gönderiyor. Bu yazılım sadece web tarayıcıları ile sınırlı değil. Aynı zamanda birçok popüler yazılımın şifrelerini de çalabiliyor. Yukarıdaki diyagramda etkilenen yazılımlar gösterilmektedir.
Bu zararlı yazılımdan kurtulmanın yolu ise çok basit. Aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.
1. Zararlı yazılımın home dizininde olup olmadığını kontrol edin. WIFIADAPT kelimelerinin içinde geçtiği dosya isimlerine sahip dosyaları silin.Eğer bu isme sahip bir dosya bulamazsanız 2. ve 3. adımları uygulamanıza gerek yok.
2. Trojanın haberleştiği 212.7.208.65 ip adresine erişimleri firewall aracılığı ile engelleyin.
3. Limitli sürümü olan Dr. Web yazılımını bilgisayarınıza bu linkten indirin ve kurun. Ya da kullandığınız antivirüs yazılımının bu backdoor için güncelleme çıkarmasını bekleyin.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites