Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

18 Kasım 2013 Pazartesi

Fuckultee.com


                 Sosyal medya gün geçtikce Türkiyede gelişmekte olup her geçen gün karşımıza yeni yeni fikirler ve oluşumlar çıkmaktadır.

                 Bugun sizlere yeni trend olan fuckultee(nam-ı diğer fakülte) den bahsedeceğim. İsim olarak bizleri gülümsetmekle beraber ilk gördüğümde aklımda ingilterede ki fcuk mağazaları gelmedi değil :) Görünüm olarak facebook a benzerliğiyle dikat çeken site alt yapı ile farklı olduğunu bizlere ispatlamaktadır, kullanıcıların istediklerinde nostajik bir forumda iletişim kurduğu istediğinde sistem içinde kendilerine blog açabildiği yeni fuckultee sisteminde sayfa yapısıda unutulmuş değil. Zaman tüneline sahip profillerde twitter kalitesinde bir hashtag deneyimi yaşamak mümkün gözüküyor tabi buna anlık mesajlaşmanında eklendiğini gördüğümüzde tadından yenmeyen gelecekte büyük fırtınalar kopartması aşikar olan bir site ile karşılaşmamak elde değil :) Mobil arayüzü var olan sitenin andorid uygulaması geliştirilmekte olup en kısa zamanda Google Play Strore da  yerini alıcağına eminim.

               Kurulduğunun ikinci günü 2000 gönderim sayısına ulaşan siteyi ziyaret etmek isteyenler için adresi  http://www.fuckultee.com   mobil için : http://www.fuckultee.com/mobile

10 Kasım 2013 Pazar

Notepad++ Zen Coding Kurulumu

Nasıl Kurulur ?
  • İlk önce eklenti dosyalarını indirmelisiniz. Tıkla indir.
  • İndirdikten sonra RAR’da çıkan NppScripting klasörü ve NppScripting.dll dosyalarını Notepad++ dizininin içindeki plugins klasörünün içine atıyoruz.
  • Attıktan sonra notepad++ açıyoruz. Eklenti hazır.

Nasıl Kullanılır ?
  • Öncelikle eklenti CTRL+E kısayolu ile kullanılır. Örneğin html:xt yazarak xHTML şablonu çağırmak istiyorsunuz diyelim. html:xt yazıp CTRL+E kısayolunu kullanarak şablonu çağırabilirsiniz.
  • Bir div class veya div id oluşturmak gerçekten çok zordur. Bunu coderler bilir. Bu problemde ortadan kalkıyor. Class oluşturmak için .divadi yazıp CTRL+E yaptığınızda otomatik div class oluşturur. Aynı şey div id için #divadi şeklinde yapılır.

Eklentinin orjinal sayfası: https://code.google.com/p/zen-coding/

Sublime Text 3 Duplike Satırları Temizleme

Eğer Sublime Text editörünü kullanıyorsanız ve tekrar eden satırları bulup temizlemek istiyorsanız aşağıdaki yolu izlemeniz gerekiyor.

1. Bütün metni ctrl+a ile seçiyoruz,
2. Edit -> Sort Lines (F9)
3. Edit -> Permute Lines -> Unique seçeneğini seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites