Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

30 Ekim 2010 Cumartesi

Outlook 2010 Maillerinizi Renkli Olarak Sınıflandırma...

Outlook 2010 kullanıyorsanız işinize yarayacak bir özelliğin nasıl kullanılacağı hakkında ufak bir yazı olacak bu. Bu yazı ile outlook inbox'ınıza gelen bir mailin bazı kurallar ile rengini font türünü ve biçimini belirlenmeniz mümkün olacaktır. Öncelikle Outlook 2010 programımızı açıyoruz. Daha sonra aşağıda resimde gördüğünüz şekilde işlemimizi yapıyoruz.

Youtube 2.5 Yıl Sonra Yeniden Açıldı...

Bu okuyacağınız cümle şaka değil, gerçeğin ta kendisi: 2.5 yıldır Türk internet kullanıcıları için yasaklı olan YouTube artık serbest! Mahkeme tarafından kapatılan internet sitesi YouTube sonunda açıldı. Kapatma kararını veren mahkeme YouTube yasağını kaldırdı.

Hatırlanacağı gibi YouTube, yaklaşık 2.5 senedir yasaklıydı. Bu zaman zarfında yaşananlar ise bazen bir komediye dönüştü. Başbakan Erdoğan "ben giriyorum, siz de girin" dedi, Ulaştırma bakanı Yıldırım YouTube'a sürekli meydan okudu, Türkiye, yasaklı YouTube'a en çok giren ülkeler arasında yer aldı. Ama bu garip süreç sonunda normale dönüyor. En azından bir sonraki yasaklamaya kadar...

Aslında bu yasağın kalkmak üzere olduğu dünden belliydi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilköğretim ve liseler arası kompozisyon, şiir, resim ve fotoğraf dallarında düzenlenen "Denizin Sesi" yarışmasının ödül töreninde ilk ipuçlarını vermişti.

Kaynak: Chip Online

27 Ekim 2010 Çarşamba

Ansikey Tablosu

Sabahın köründen beri aradığım ansikey tablosunu sonunda buldum. Belki birilerinin de işine yarar diye buraya atıyorum.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites