9 Temmuz 2007 Pazartesi

BotVoice.A Trojanı

"You have been infected I repeat you have been infected and your system files have been deleted -- Sorry, have a nice day and bye bye."

Bilgisayarınız bir anda İngilizce konuşmayı tercih edip yukarıdaki mesaj hoparlörlerden yayılmaya başlarsa, maalesef bilgisayarınıza BotVoice.A Trojan isimli trojan bulaşmış demek! PandaLabs tarafından geçtiğimiz hafta keşfedilen bu yeni Trojan Windows'un metin okuma sistemini (text reader) kullanarak "You have been infected I repeat you have been infected and your system files have been deleted. Sorry. Have a nice day and bye bye." Cümlesini tekrarlamaya başlıyor. Kullanıcıların müdahalesini mümkün olduğu kadar imkansız hale getirmek için her şeyi kilitleyen trojan bu esnada mesaj hoparlörlerden yayılırken sabit diskteki dosyaları tek tek silmeye başlıyor. Bu esnada hem Registry kayıtlarını değiştirerek Windows'un bir daha düzgün çalışmamasını garanti altına alıyor, hem de sistem dosyalarını yok etmeyi başarıyor.

PandaLabs teknik müdürü Luis Corrons bu Trojan hakkında "Bu yeni bir tür trojan'ın ilk temsilcisi. Hem bilgisayardaki dosyaları siliyor, hem de

bilgisayar kullanıcısına sesli uyarı vererek onlarla dalga geçiyor. Bu esnada bilgisayarın kapatılmaması veya Trojan'ın işlemlerinin engellenmemesi için de her türlü önlemi almayı ihmal de etmiyor" açıklamasını yaptı.

Trojan Bittorrent, Emule gibi peer-to-peer paylaşım programlarını, taşınabilir USB bellekleri, yazılabilir CD'leri veya zararlı kod gömülmüş web sitelerini kullanarak yayılabiliyor. Virüs imzası sistemi ile çalışan anti-virüs uygulamalarının kodundaki yenilikler nedeni ile bu trojan'ı kaçırma ihtimalinin yüksek olduğu bildiriliyor.

2 yorum:

bak şu konuşana
diyorum,
daha neler göreceğiz :)

Ses dosyasi da $u ymuş...
http://www.pandasoftware.com/img/enc/TrjBotVoiceA.mp3

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites