13 Eylül 2007 Perşembe

Imified

Şöyle hepimizin kendisine ait bir sekreteri olsa, gün içerisinde bize neler yapacağımızı söylese, bize zamanında hatırlatmalarda bulunsa, istediğimiz zaman ona not tuttursak güzel olmaz mıydı? "Peki ama bu nasıl olacak?" diyorsanız ücretli bir sekreter tutmanıza gerek yok. Çünkü tüm bu saydığım işleri ücretsiz olarak yapan, bizim bir sekreterimizmiş gibi iş gören IMified adlı bir servis var. Gelin bu sanal sekreterimizi daha yakından tanıyalım.

IMified nedir?
IMified bizlere büyük bir zaman kazandıran ilginç bir servis. Giriş paragrafında söylediğim gibi gün içerisinde yapacaklar (to-do) listemizi tutuyor, unutmamamız gereken olayları bize hatırlatıyor ve bizim için not bile alıyor. İlginç olmasının sebebi ise sadece Yahoo! Messenger, Live Messenger, Google Talk … gibi popüler anında mesajlaşma yazılımları içerisinden çalışması. Yani tüm bu işlemleri yapmak için web tarayıcınızı açıp bir web sitesine girmek zorunda değilsiniz. Şöyle düşünün: Sanki karşınızda bir sekreteriniz var ve siz onunla sohbet ediyorsunuz
IMified nasıl kullanılıyor?
Diyelim ki gün içerisinde sık sık GTALK kullanıyorsunuz. "imified@gmail.com" adresini listenize ekliyorsunuz, konuşma penceresine herhangi birşey yazıyorsunuz ve IMified servisini kullanmaya başlıyorsunuz. Üye olmak yok, bir yerlere şifre girmek yok! IMified hemen kullanımınıza hazır.

Servisi ilk açtığınızda size aşağıdaki gibi 4 adet ana menü gösteriliyor:
IMified NotesBu ana menüden not alabilirsiniz ve daha önceden aldığınız notlara erişebilirsiniz.
IMified RemindersBuradan hatırlatma ekleyebilirsiniz. Örneğin saat 20:00′de maç var. Hatırlatmanın saatini ve başlığını girmeniz yeterli. Saat 20:00 olunca IMified size mesaj gönderecektir.
IMified TodosGün içerisinde yapacaklarınızın listesini tutabileceğiniz bölüm
My AccountIMified hesabınızla ilgili ayarları yapabileceğiniz bölüm.
Bu ana menüler içerisindeki alt menülere ulaşmak için, ana menünün numarasını girmeniz yeterlidir. Ana menüye geri dönmek için ise M tuşuna basabilirsiniz.
Diğer IMified özellikleri
IMified size ek servisler kullanmanıza da imkan sağlıyor. Örneğin Google’un takvim servisi olan Google Calendar servisini IMified ile beraber kullanabiliyorsunuz. Ek olarak BaseCamp, Blogger, Twitter, Remember The Milk, WordPress gibi popüler servisleri de ekleyebiliyorsunuz. Eklediğiniz her servis yukarıda bahsettiğim ana menülerde yerini alıyor ve artık GTALK gibi anında mesajlaşma yazılımınızın içerisinden o servisi yönetebiliyorsunuz.
Ayrıca "kullanıcı adı yok, şifre yok, peki IMified güvenli mi" diye aklınıza bir soru gelebilir. Buradaki sayfada da açıkladıkları gibi verileriniz 128 bitlik AES algoritması ile şifreli halde tutuluyor. Ve bu verileriniz başka kişilerle paylaşılmıyor ve başkalarına satılmıyor. Anında mesajlaşma yazılımında kullandığınız mail adresinize de spam mesajlar gönderilmiyor. Bundan emin olabilirsiniz. Kendimden biliyorum
Sonuç
Bence IMified çok kullanışlı bir online ajanda. Web tarayıcısı bile gerektirmiyor olması oldukça dikkat çekici. Sunduğu imkanlar dahilinde mobil telefonunuzdaki anında mesajlaşma yazılımından bile herhangi bir zamanda ajandanıza erişebiliyorsunuz. Eğer benim anlattıklarım sizde yeterince dikkat uyandırmadıysa mutlaka IMified servisini kendiniz deneyin. Hemen şimdi başlayabilirsiniz. Açın sohbet programınızı ve sanal sekreterinizin adresini arkadaş listenize ekleyin.

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites