20 Kasım 2007 Salı

Pardus 2007.3 Lynx Lynx


Pardus 2007 işletim sisteminin güncellenmiş ara sürümü Pardus 2007.3 Lynx lynx yayınlandı. İndirmek için tıklayın...

Pardus, kullanıcılarına en güncel uygulamaları ve en son güvenlik yamalarını da internet üzerinden GNU GPL Genel Kamu lisansı ile özgürce sağlıyor. Bu güncellemelerin boyu zamanla oldukça yüksek değerlere ulaşıyor ve kurulum ardından tüm güncellemelerin çekilmesi hem kurulum zamanını, hem de internet kullanımını artırıcı etki yapıyor. Bu sakıncayı ortadan kaldırmak için Pardus ekibi, ortalama üç aylık periyotlarla güncellenmiş ara sürümler yayınlıyor. Pardus teknolojilerinde yapılan son değişiklikler de bu ara sürümlerle kulanıcılara ulaştırılabiliyor.

Güncellenmiş ara sürümler, Türkiye'ye özgü ya da soyu tehlikede hayvanların Latince isimlerini sürüm adı olarak taşıyorlar. Pardus 2007.3 ismini tüm dünyada rastlanan en bilinen Vaşak ailesinin Anadolu'ya özgü bir alt türü olan Lynx lynx 'den alıyor...

Yeni özellikleriyle otomatik olarak bulunduğunuz yeri tanıyan Ağ yöneticisi, daha hızlı bir PiSi, başlatılabilir disk seçimi yapabildiğiniz yeni YALI ve bir çok güncel özgür uygulamaya ulaşmak için Pardus'larınızı güncelleyebilir ya da yeni sürümü indirebilirsiniz.

Kaynak: http://www.pardus.org.tr/index.html

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites