Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

31 Ocak 2007 Çarşamba

Rdesktop


Linux kullanıcılarının birçoğu remote desktop uygulaması olan rdesktop'ı kullanmıyor.Parametreleri tam olarak bilmiyorlar ki birçok kişi rdesktop parametrelerini soruyor. rdesktop'ı konsoldan kullanabilmeniz için aşağıdaki şekilde şekilde komutu yazmanız gerekiyor.

rdesktop -u administrator -p şifre 192.168.1.6 -k tr -a 24 -f

Buradaki parametreleri açıklayacak olursak

-u kullanıcı
-p şifre
192.168.1.6: Bağlanacağımız bilgisayarın ip adresi
-k: klavye türü "tr" Türkçe klavye.
-a renk derinliği 24 ise 24 bit olduğunu gösteriyor.
-f: tam ekran isterseniz bu parametreyi vermeniz gerekiyor.
Örnek bir uzak bağlantı resmide yanda gördüğünüz gibi. Kolay gelsin :)

Pardus 2007

Asker dönüşü işime geri döndüm. Tabiiki ilk iş olarak bilgisayara işletim sistemi kurdum. Chip dergisini her ay düzenli olarak alırım ve incelerim. Bu ayki yani Ocak 2007 sayısında Pardus 2007 kurulabilen cd vermişler. İyi de etmişler. Oturdum kurdum. Gerçekten çok hoş. Denemek isteyenlere tavsiye edebilirim. Son kullanıcı bazında güzel yenilikler var diyebilirim. 3 gündür hemen hemen hiç sorun yaşatmadı desem yeridir. Sorundan kastım ilk defa kullanmama rağmen o nerde bu nerde diye aramadım ve online destek siteleri de gerçekten takdire değer. Neyse lafı fazla uzatmadan web adreside yazıp burada noktalayalım yazımızı. http://www.pardus.org.tr/ adresinde gerekli açıklamaları ve bilgileri bulabilirsiniz.

30 Ocak 2007 Salı

İlkler

İlkler her zaman değerlidir. Bu mesajda ilk mesajımız bloğumuzda. İşe yarar bişeyler yazarak ekleyerek devam ettirebiliriz inşallah.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites