11 Haziran 2008 Çarşamba

Hızlı İnternet Saçmalığı


Bugün gazetelerin online sayfalarını gezerken milleti nasıl kandırdıklarına yada internet konusunda ne kadar bilinçsiz bir toplum olduğumuza bir kere daha şahit oldum. Milliyet gazetesinin bir yazarının sloganı aynen şu: "Telekom süper hızlı internet VDSL2 için tarife onayını aldı. 10 güne kadar konutlar ve ofisler internete 169 YTL'ye bağlanacak. Yeni abonelikle bir film saniyelerle internetten indirilecek." Saniyeler içinde indirilecek film nasıl bir film? Sen o filmi saniyeler içinde indir ...... Ayrıca yeni yasalardan haberi yok sanırım yazarımızın. Telif hakları diye millet cayır cayır bağırırken sanırım bu arkadaş çatır çatır film indiriyor yasa dışı bir şekilde. Olayın diğer boyutu ise sağlanan internet hızının aşırı pahalılığı. Bu arkadaşın her halde tellcom firmasının tarifesinden de haberi yok :). Adam fiber getiriyorum diyor. 100 Mbit hat 109 YTL verecekken neden gidip enayi gibi bu hızın yarısından daha az bir hıza 128 YTL vereyim. Ben bişey anlamadım. Ya bu yazarımız araştırma özürlü yada sırf kurumun reklamını yapmak için ciddi paralar yedi. Başka bişey aklına gelen varsa yazsın. Belki gözümden kaçan bir nokta vardır :)


Sonuç olarak hala medyanın çarpık bilgilendirmeleri ve bilinçsiz toplumumuz sayesinde bir bardak suya bir şişe su parası ödemeye devam edeceğiz. 30 şeritli tarih öncesi yolunda iyi seyirler yazar bey.

1 yorum:

Hocam merhaba.

Bence bu tamamen IP-TV için atılmış bir adım. 32mbit download ama 1mbit upload, resmen komedi :)

Bildiğiniz gibi IP-TV için önemli olan (kullanıcı tarafında) download değeridir. E buda 32mbit olarak VDSL2 ile sağlanıyor (32 mbit kullanılacağına da inanmıyoruz ya neyse).

Şahsi düşüncem; IP-TV türkiye piyasasına sokulup birilerine peşkeş çekilecek veya telekom bu pastayı kendisi götürecek.

Selamlar.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites