16 Ekim 2009 Cuma

Google Zararlı Kodları Gösterecek...


Son yıllarda artan iFrame ve benzeri saldırılarla web sitelerine yerleşen zararlı kodlar artık Google sayesinde daha çabuk bir şekilde tespit edilebilecek. Webmasterların baş düşmanlarından olan zararlı kodlar, çeşitli yollarla sitelerin değişik bölgelerine kendilerini bulaştırabilmekte. Bu yüzden bu siteye giren bir kullanıcı da bu zararlı kodlar yüzünden risk altına girmekte. Google ise sayfaları indekslerken eğer zararlı bir kodla karşılaşırsa arama sonuç sayfasında bunu kullanıcıya bildirip tehlikeyi kısmende olsa engellemekteydi.

Yeni uygulama ile birlikte artık Google, webmasterlara da bu konuda yardımda bulunabilecek. Google Webmaster Araçlarında bulunan özellik sayesinde sitede bulunan zararlı kodların tam olarak nerede olduğu görülebiliyor. Bu sayede webmaster kodu sitesinden temizleyebilir.

Bunun yanı sıra Google'dan yapılan açıklamaya göre bu araç sadece zararlı kodların ulaşılabilinen kısmını görüntülemekte. Böyle bir tehditle karşı karşıya kalan siteler, virüs ve zararlı kodlara karşı tüm sitelerini taratmalılar.

Webmaster araçlarına eklenen bir diğer özellik olan "Googlebot gibi davran" sayesinde ise webmasterlar sitelerini Googlebot'un gördüğü haliyle görebilmekte bu da site tasarlarken webmasterların oldukça işine yarayabilecek bir özellik.

Kaynak: http://googleonlinesecurity.blogspot.com/2009/10/show-me-malware.html

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites