Vedat FETAH Kimdir?

Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kampüs güvenlik sistemleri yöneticisi olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Günlük yaşamda teknoloji ağırlıklı karşılaştığım ve beğendiğim yazıları paylaşmak amacıyla bu bloğu oluşturdum. Umarım birilerinin bilgilenmesini sağlar.

Halen Çalışmakta Olduğum Yer

Halen Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığın'da çalışmaya devam etmekteyim.

22 Haziran 2009 Pazartesi

Nokia Security Master Code Crack

Eğer Nokia telefonunuzun güvenlik kodunu unuttuysanız aşağıdaki siteye girerek öğrenmeniz mümkün. Ama ihtaiyacınız olan IME numaranızı girmeniz gerekiyor. Bu numarayı telefonunuzdan *#06# kodunu tuşlayarak öğrenmeniz de mükün.

Site: http://nfader.z-host.ru/

17 Haziran 2009 Çarşamba

Cep Telefonlarınla Gelen Dolandırıcılık

Eğer aşağıdaki gibi bir mesaj aldıysanız kesinlikle geri dönmeyiniz. Çünkü sahtekarların son tuzaklarından birisidir. Bizzat Turkcell'i arayarak onaylamış bulunmaktayım. Numara ve mesaj tamamen sahtekarlık amacıyla kullanılmaktadır. Bu hat Mustafa Balkan adını kayıtlıdır.

telefon numarasından mesaj geldi
değerli abonemiz,turkcel merkezin başlatmış olduğu cep çekilişi kampanyasında hattınız para ödülü kazanmıştır
bilgi işlem için:
05313911393 arayın

15 Haziran 2009 Pazartesi

Günün Sözü

Türk insanı para gibidir; ışığı içine tut, Atatürk yoksa sahtedir.

9 Haziran 2009 Salı

Windows 7 Görüntüleme Dili Değiştirme


Eğer sizde merak edip test etmek için windows 7 kurduysanız Türkçesinin henüz olmadığını bliyorsunuzdur. Ancak bugün güncellemeleri kontrol ettikten sonra Türkçe dahil bir çok dil desteğinin kurularak kullanılabileceğini görmüş oldum. Windows 7 Ultimate Edition kurduktan sonra dil seçimini değiştirme yönetimi ise çok basit. Güncellemelerden Seçimli güncellemeler altında Dil güncellemeleri bulunmakta. Burdan Türkçe dil desteğini seçip güncelleyin. Daha sonra Kontrol Panelinden Bölge ve Dil ayarlarından görüntüleme dili olarak Türkçe seçin bu işlemin gerçekleşmesi için log off olmanız gerektiğini söyleyecek. Kabul ettiğiniz oturumunuz kapatılacak ve yeniden açtığınızda Windows Live Bileşenleri dahil herşeyin Türkçeye dönüştüğünü göreceksiniz.

3 Haziran 2009 Çarşamba

TTNET Saçmalığı

Maalesef TTNET kalitesiz, yetersiz ve kotalı ADSL saçmalıklarından sonra şimdi de çözemediğin sorunu tamamen engelle politikası ile gündeme oturmayı başarmıştır. Bunu hangi konuyla gündeme taşıma ihtiyacı hissettim önce onu açıklayayım. Ttnet son zamanlarda bazı pilot bölgelerde evlerden TCP 25. porta erişimi engellemiş durumda. Bu durumu kendi acziyetlerini ortaya koyarak açıklama sebepleri ise SPAM olarak adlandırılan istenmeyen e-posta gönderimi engellemek olarak göstermektedirler. Tabii bunu düşünen dahi TTNET mühendisleri istenmeyen posta gönderecek kişilerin kuracakları yeni sunucuların portlarını farklı bir şekilde tanımlayabileceğini düşünememektedir. TCP 25. portu kullanan üniversiteler, araştırma kurumları ve bunlar dışında yurt dışındaki üniversiteler vb... kurumların sunucularına nasıl erişileceğini hesaplamamış yurdumun mühendisleri. Ve bu konu ile ilgili olarak aşağıdaki adreslerinde bilgilendirme yapma ihtiyacı hissetmişler. Adres: http://www.ttnet.com.tr/web/198-1025-1-1/tr/ttnet/bunlari_biliyor_musunuz_/simdi_eposta_kutunuz_daha_guvenli

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites