2 Haziran 2010 Çarşamba

Google Microsoft'u Terk Ediyor...

Google artık çalışanlarının Windows kullanmasını istemiyor. Yeni bir bilgisayara geçen çalışana, Mac OS ya da Linux seçeneği sunuluyor.

Arama devi Google'ın kararı, Financial Times'da yer alan bir rapor ile kamuoyuna yansıdı. İsmi açıklanmayan bir Google çalışanının aktardığı bilgiler de durumu daha da ilginç hale getirdi.


Google'ın kararı almasındaki etkenin, Çin'deki hack olayları olduğu aktarılıyor. Google, güvenlik gerekçesiyle Windows işletim sisteminden uzaklaşıyor.

Çinli hackerların batılı teknoloji şirketlerini hacklemesi sonucunda, Google'ın Çin sansürünü uygulamama kararı Çin hükümetini etkilememiş; blöfü işe yaramayan Google da Çin'den çekilme kararı almıştı. Microsoft ise Çin'den çekilmeyeceğini ve kanunlara uyacağını açıklamıştı.

Anonim bir Google çalışanı şunları söyledi"Güvenlik çabalarının parçası olarak Windows'tan uzaklaşıyoruz. Çoğu insan Çin saldırıları sonrasında Windows PC'lerden Mac PC'lere geçti." dedi.

Google'a yeni işe alınanlar ya Mac'e ya Linux'a geçiriliyor. Windows kurmak isteyenler ise oldukça üst düzey yetkililerden izin almak zorunda.

Bir başka Google çalışanı ise bu çabanın Google Chrome'a geçişe hazırlık olduğunu belirtti. Kendi Linux tabanlı Chrome işletim sistemine geçmeye hazırlanan Google, bu fırsatla bir taşla iki kuş birden vurmuş oluyor.

Microsoft ise bu karardan pek etkilenmedi. Üst düzey yöneticilerden Frank Shaw, Twitter hesabında "Flaş haber: Google güvenlik için bütün pencerelerine tahta çakıyor!" dedi ve Google ile dalga geçti. Esprinin orijinalinde pencere anlamına gelen Windows üzerinden FT'nin haberine yorum yapmış oldu.
Kaynak: Chip Online

Ama geri zekalı arkadaş farkında olmadan Linux'un güvenlik üstünlüğünü de kabul etmiş oldu :))))


0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites