6 Ağustos 2016 Cumartesi

D&R Sorumsuzluğu ve İlgisizliği

Hepimizin bir şekilde yolu D&R adlı mağazaya düşmüştür. Hele kitap okuyorsanız. Ancak birçok kişinin şahit olduğu saçmalıkları da bulunuyor. Mesela web sayfasındaki ürün ile mağazada satılan ürün arasında fark var. Web sitesinden alıyorsanız daha ucuz mağazadan alıyorsanız daha fazla para ödüyorsunuz. Bunlar aslında çok ta önemsenmiyor ancak iş web sitelerinden ürün almaya gelince yada kitap dışında bir ürünü mağazadan almaya gelince ciddi sorunlarla karşılaşıyorsunuz. 
Maalesef ikinci defadır aynı hataya düşüp alım yaptım.

İlk olay mağazadan alınan ürünü parasını ödemeden kontrol ettirmemeleri ile başladı. Parasını ödeyince kutuyu açıp ürünü denediğimde ürün hatalı çıktı. Akabinde servise gidip düzenlenecek belge ile değişim olacağı söylendi. Buraya kadar herşey normal ama giden ürün sözleşmede belirtilen sürede kontrol edilmeyip sallandı. Telefonlar ve uyarıları bile umursamadılar sanırım. 5 gün daha taktıktan sonra lütfedip ürünü gönderdiler.

İkinci olay ise daha sıkıntılı oldu. Salı sabahı web sitesinde siparişini verdiğim ürün mesafeli satış sözleşmesinde yazılan 5 günü içinde kargoya verilmesi şartına rağmen 5. günde de kargoya verilmedi. Telefonlarla aramalarda ürünün ellerinde olduğunu ama kargolanmadığı bilgisi 3 kere tekrarlandı. Yani alıcı adamların umrunda bile değil. Yaptığı sözleşmeye kendisi bile inanıyor mu bilemem. 

Bundan sonra değil web sitesinden ürün almak mağazasının yolundan bile geçilmemesi gerektiğini anlamış bulunuyorum. Bence bu kişilerden ürün alırken 2 kere düşünmek gerekiyor.

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites