5 Eylül 2018 Çarşamba

WhatsApp, Grup Yöneticilerini 'Mekanın Sahibi' Yapacak Yeni Özelliğini Yayınladı

WhatsApp, gerekli durumlarda sadece grup yöneticilerinin mesaj atabileceği 'Mesaj Gönder' özelliğini yayınladı. Artık grup yöneticileri 'çok kafa şişirdiniz' deyip grup üyelerinin mesaj atmasını engelleyebilecek.
Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, grup sohbetlerini geliştirmek için bir süredir üzerinde çalıştığı ‘Mesaj Gönder’ özelliğini nihayet kararlı sürüme yayınlayarak tüm kullanıcıların hizmetine sundu. Güncelleme hem iOS hem de Android için yayınlanmış olsa da Android güncellemeleri biraz daha uzun sürmektedir. Bu nedenle özelliğe bugün içinde erişemezseniz yarın tekrar deneyin.

Bildiğiniz gibi WhatsApp gruplarında yöneticilerin yetkileri oldukça sınırlıydı ve çoğunlukla yeni üye ekleme-çıkarma gibi işlerle ilgilenirlerdi. Bu durumun yanlış olduğunu düşünen WhatsApp, bir süre önce yayınladığı özelliklerle grup yöneticilerine grup üzerinde kullanabileceği daha fazla yetki getirmişti.
Mesaj gönder de, WhatsApp’ın grup yöneticilerinin yetkilerini arttırdığı bir başka özellik. Mesaj gönder özelliği sayesinde grup yöneticileri diledikleri zaman grup sohbetini mesajlara ve dosya gönderimine kapatabiliyorlar. Sohbet kapalı olduğunda grupta yalnızca yöneticiler mesaj ve dosya paylaşımı gerçekleştirebiliyor.
Grup sohbete kapalı olduğunda üyeler, mesaj yazamayacaklarına dair bir uyarı ile karşılaşıyorlar. Sohbet kapalı olduğunda üyeler grup sayfası üzerinden doğrudan yöneticiye mesaj atabiliyorlar. Böylece önemli bir duyuru gerçekleştirileceği zaman yönetici grup sohbetini yeniden aktif edebiliyor.

Peki bu özellik ne işe yarayacak?

Kalabalık WhatsApp gruplarında yoğun bir sohbet dönmektedir. Bu nedenle önemli bir duyuru yapıldığında arada kaynayabiliyor. Bu özellik, önemli bir duyuru yapılacağı zaman grup sohbetinin kesilmesine ve yalnızca duyurunun gerçekleşmesine imkan sağlıyor. Ayrıca yönetici, geceleri sohbeti kapatarak sabah yüzlerce bildirimle karşılaşmaktan kurtulabiliyor.
Mesaj gönder özelliğini kullanabilmek için iOS uygulamanızı 2.18.70, Android uygulamanızı ise 2.18.201 sürümüne güncellemeniz gerekiyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi özelliğin Android kullanıcılarına ulaşması biraz zaman alabiliyor bu nedenle özelliğe hala erişemiyorsanız yarın tekrar deneyebilirsiniz.
Kaynak: Webtekno

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites