1 Nisan 2010 Perşembe

Uydunet Modem ve Hat Sinyal Değerlerinizi Öğrenin...

Evet en sonunda Telekom sömürgesinden kurtulduk. Ev telefonu ve ADSL aboneliklerimi kapattırdım. Tabii bu arada internet lazım UYDUNET'i çok metheden oldu denemeye karar verdik. Şimdilik 1 MBps sınırsız hız kampanyasına daldık.

Kampanya ile verilen modemin kablosuz olması kablolu bağlantıya izin vermemesi biraz daha araştırmaya yöneltti beni. Sorun yaşamamak için forumlarda gezinip nelere dikkat edilmesi konusunda yazılanları okudum. Genel kanı memnuniyet yönünde. Ancak servis elemanları işlerini bitirdikten sonra sinyal kalitesini kontrol edip zayıfsa uyarmamız gerektiğini bir arkadaş sayesinde öğrenmiş bulunuyorum. Bu işlemi nasıl yapıyoruz??? Aslında çok basit. Aşağıda vermiş olduğum adrese modeminizin MAC adresini giriyorsunuz ve çıkan değerleri aşağıdaki tablo değerleri ile kıyaslıyorsunuz. Eğer değerleriniz tablo değerlerinin arasında ise sorun yok gayet rahat internetinizi kullanabilirsiniz demektir. Bu arada tablo değerlerini okuyabilmek için resme bir kere tıklayın büyük halini göreceksiniz.



2 yorum:

Kablosuz modem kablolu bağlantıya izin vermez olurmu? "kablosuz modem" geneltanımlamadır.Kablosuz da bağlanır ethernet kablosu ile de bağlanır.

Şöyleki modem üzerinde RJ-45 girişi bulunmaz ise olmaz. Sadece wireless router olarak hizmet alabilirsiniz.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites