26 Ocak 2011 Çarşamba

Cebinizdeki Korsana Dikkat.

Bilgisayar korsanları, internet bankacılığında bu kez cep telefonuna gelen güvenlik kodunu ele geçirdi

Bankaların internet sayfalarına kaçak yazılım ekleyen korsanların, kullanıcının "güvenlik" adı altında cep telefonuna virüslü yazılım indirmesini sağlayıp müşterilerin hesaplarına ulaştıkları tesbit edildi.
Bu yeni dolandırıcılık olayı ile ilgili şikayetlerin artması üzerine özel bir ekip korsanların peşine düştü. Bankaların sistemlerini gözden geçirdiği öğrenilirken polis, vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

KAÇAK YAZILIM
Banka hesap bilgilerine ulaşmak için çeşitli yöntemler deneyen bilgisayar korsanlarının, son olarak bazı bankaların internet sitelerine kaçak yazılım yükleyerek müşteri bilgilerine ulaşmaya çalıştıkları saptandı. Bankanın internet şubesinden giriş yapmak isteyen müşterinin ekranına, "İnternet şifresi güvenliği için cep telefonunuza bu programı yükleyin" uyarısı yer alan ikinci bir pencerenin açılmasını sağlayan konsanlar, bu programı cep telefonuna yükleyen kişilerin banka bilgilerini ve bankadan hesaba girmek için cep telefonlarına gönderilen güvenlik kodlarına ulaştıkları belirlendi.

HESAP BİLGİLERİ
Bankaların, bilgisayar korsanlarının bu girişimlerine karşı önlem almaya çalıştıkları, fakat korsanların kaçak programı tekrar tekrar yükledikleri öğrenildi. Bu yöntemi kullanarak bazı banka müşterilerinin hesap bilgilerine ulaşan korsanların, hesaplardan para çektiklerinin tespit edildiğini doğrulayan emniyet yetkilileri, zanlıların yakalanmasına yönelik çalışma sürdürdüklerini bildirdi.

"Programı yüklemeden önce bankalardan onay alınmalı"
İnternet bankacılığıyla işlem yaparken açılan pencerelerde, güvenlik gibi gerekçelerle bilgisayara ya da cep telefonuna indirilmesi istenen programlar konusunda vatandaşların duyarlı olmalarını isteyen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Bilişim Şube Müdürlüğü uzmanları, programı yüklemeden önce mutlaka bankalardan onay alınması gerektiğini bildirdi. Ayrıca bankalarında kendi içlerinde sistemlerini yeniden gözden geçirdikleri öğrenildi.

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites