9 Temmuz 2011 Cumartesi

Google Plus İlk İzlenimler ve Kısayollar....


İnternetin yeni sosyal medya sihri Google+ kendinden konuşturmaya devam ediyor.
Bir çok iyileştirme ile kullanıcının karşısına çıkan Google + da bazı ipuçları sitede geçirdiğiniz zamanı çok daha eğlenceli ve pratik kılıyor.

İşte o Google plus numaraları..

-Sitede j ve k tuşlarını aşağı ve yukarı gezinme amaçlı kullanabilirsiniz. Bu önemli bir iyileştirme çünkü yorgun argın eve gelen ve biraz internete göz atmak isteyen kullanıcıların daha az enerji harcamalarına dolayısı ile sitede daha çok zaman geçirebilmelerini sağlıyor.


-kalın yazı için (*)zaa(*) italic için (_)iks(_) ve üstü çizili için (-)dee(-) kullanabilirsiniz. ( Parantezleri koymadan.) Ortaya çıkan sonuç zaa iks dee olacaktır.
Yine Facebook’un hantal kaldığı bir noktayı Google+ iyi yakalayarak çözüm getirmiş durumda.

-Paylaşımlardan herhangi bir şeyin url’sini almak istiyorsanız, o paylaşımın yapıldığı yerde paylaşım zamanının yazdığı yere tıklayabilirsiniz.
-Paylaşım gizliliğinizden halkanızı seçerek , örneğin aile , arkadaşlar gibi spesifik gruplara yönelik paylaşımlar yapabilirsiniz.
-G+’a yüklediğiniz fotoğraflara tıkladığınızda düzenleme bölümünden siyah-beyazlık , kontrast gibi ayarları site üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.
-Sohbet penceresinin boyutunu kenar çizgilerinden çekerek, kendi istediğiniz ölçülere göre ayarlayabilirsiniz.
-Facebook kullanırken sorun olan bir fotoğrafta etiketlenme durumunda gelen aşırı bildirimlerin önüne geçmeniz için de Google + bir iyileştirme hazırlamış durumda. Mute seçeneğini kapatarak bu postları engelleyebilirsiniz.
-’qq’ isimli özellik ile sohbet kullanırken özel bir kişiye yönelik arama yapabilirsiniz. Bu fonksiyonu kullanmak için q tuşuna basarak kısa bir süre beklemeniz sizi arama kısmına götürmekte yeterli olacaktır. Daha sonra sorgunuzu yapabilirsiniz.
-Bir diğer önemli özellik ise ‘focus’ olayı. Yapılan yorumları görmek istediğiniz paylaşımlarda direk ‘enter’ a basarak yorumları açabilirsiniz , Sayfanızın en üstüne karşılık gelen ‘focus’ ile anasayfada gezinirken j-k tuşlarıyla ve enter tuşuyla mouse kullanmaya gerek kalmadan rahatça işlemlerinizi yapabilirsiniz.
-Herhangi bir fotoğraf, video , yazı hatta profili paylaşmak için onu paylaşım yapan yere sürükleyebilirsiniz. Bu anasayfanızdan birşey de olabilir , sağdaki arkadaş profili de olabilir , bilgisayardan birşey de olabilir.
-Kişiye özel mesaj göndermek için akıştan sadece o kişiyi seçebilirsiniz. Bu özel mesaj görevi görecektir.
-Mouse kullanmamak isteyenler yorumu yapacağınız yere gelip ‘enter’ a bastığınızda yorum yazma kısmına gidiyorsunuz, yorumunuz bitince tab+enter la yorumu göndermiş oluyorsunuz.
Bunlar ilk bakışta göze çarpan iyileştirmeler.
Bakalım Google+ başka hangi numaralar ile karşımıza çıkacak..

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites