9 Temmuz 2011 Cumartesi

Google Plus Profil Adresini Kısaltma...


Facebook ‘ta Facebook.com/AdinizSoyadiniz gibi alabildiğiniz adresler, Google Plus ‘ta ne yazıkki mevcut değil. Buna bağlı olarak bir Yerli Girişim olan ve “Sirzat Aytaç” tarafından hayata geçirilen gplus.to adresinden nasıl profil linklerinizi kısaltabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle Neden? çünkü profilimizi kolayca ziyaret etmek için, arkadaşlarımıza telefon aracılığıyla söylemek için, akılda kalıcılığı ve istediğimiz gibi isim verebildiğimiz için böyle bir uygulamaya ihtiyaç var. Ne yazıkki bu uygulama Google ‘a ait değil, 3. parti harici bir site fakat yinede kullanım oranı oldukça fazla.
Örneğin Benim Profilim: plus.google.com/105348799729145470058 baktığınız zaman burdaki 21 karakterli yazı bloğunu aklımızda tutmak, birine söylemek imkansız. Profilinize kolayca girmek / girilmesini istiyorsanız öncelikle:
  1. gplus.to adresine giriniz.
  2. Sol taraftaki kutuya Nick Name (yani gplus.to/nick gibi yazdıktan sonra profilinize gidecek, oraya belirleyeceğiniz ismi yazın)
  3. Sağ taraftaki kutuya ise Profilinizin Adres çubuğunda bulunan 2 taksim arasındaki o numerik yazıları kopyalayıp, buraya yapıştıracaksınız
  4. Ardından Add butonuna tıklayacaksınız
ve bitti. Size eğer nickname ‘iniz uygunsa (daha önceden alınmamışsa) kısa bir adres vererek, profil linkinizi kısaltmanızı sağlayacaktır.

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites