24 Ağustos 2011 Çarşamba

Windows 7 XP Mode



Windows XP Mode nasıl çalışır?

Windows XP Modu, eski Windows XPiş yazılımlarınızı doğrudan Windows 7 masaüstünüzden çalıştırmanızı sağlar. Küçük ve orta boy işletmelere yönelik olarak tasarlanan Windows XP Modu, ayrı bir karşıdan yükleme olarak gelir ve yalnızca Windows 7 Professional, Ultimate ve Enterprise ile çalışır.Windows XP Modu, Windows Virtual PC gibi bir sanallaştırma yazılımı da gerektirir. Her ikisi de Microsoft web sitesinden ücretsiz olarak edinilebilir. 
Windows XP Modunu karşıdan yüklemek veya sistem gereksinimleri hakkında bilgi edinmek için, Windows Virtual PC web sitesini ziyaret edin. 


Windows 7'de Windows XP Mode Yükleme ve Kullanma

Windows XP Mode'u kullanarak, Windows 7 Professional, Enterprise veya Ultimate sürümlerini çalıştıran bilgisayarlarda Windows XP için tasarlanmış programları çalıştırabilirsiniz.
Windows XP Mode'da çalışan bir programın ve Windows 7'de çalışan bir programın resmiProgramlar hem Windows XP Modu'nda, hem de Windows 7'de çalışabilir.

WINDOWS XP MODE NASIL ÇALIŞIR?

Windows XP Mode iki şekilde çalışır; sanal işletim sistemi olarak ve programları Windows 7 içinde açma yolu olarak. Windows XP Mode,Windows 7 bir programa oldukça benzer şekilde masaüstünde ayrı bir pencere olarak çalışır, ancak tamamen işlevsel bir Windows XP sürümüdür.Windows XP Mode'da, sanki bilgisayarınız Windows XP çalıştırıyormuş gibi, bilgisayarınızın CD/DVD sürücüsüne erişebilir, programlar yükleyebilir, dosyaları kaydedebilir ve diğer görevleri gerçekleştirebilirsiniz.
Windows XP Mode'da bir program yüklerseniz, bu program hem Windows XPMode'un programlar listesinde, hem de Windows 7'nin programlar listesinde görünür, böylece programı doğrudan Windows 7'den açabilirsiniz.
Windows XP Mode'da yüklenen programların listelendiği Windows 7 Başlat menüsünün resmiWindows 7 Başlat menüsünde Windows XP Modu'na yüklenmiş programlar


Notlar

  • Windows Vista ile uyumlu olan programların neredeyse tümü veWindows XP programlarının çoğunluğu Windows 7'de düzgün çalışır. Bir program çalışmıyorsa, öncelikle Program Uyumluluğu sorun gidericisini deneyin. Çeşitli sorunları çözebilir ve tümWindows 7 sürümlerine dahildir. Daha fazla bilgi için bkz. Program Uyumluluğu sorunu gidericisini açma.
  • Windows 7'de çalışan bazı donanım ve aygıtlar Windows XPMode'da çalışmayabilir. Windows XP Mode'da algılanamayabilirler.
  • Windows XP Mode, öncelikle işyerlerinin Windows XP'denWindows 7'ye geçmesine yardımcı olması için tasarlanmıştır. 3B oyunlar gibi grafikleri yoğun olarak kullanan programlar ve TV tarayıcıları gibi donanımlara gereksinim duyan programlar için iyileştirilmemiştir.
  • Windows Media Player'ı kullanarak Windows XP Modu'nda müzik ve video yürütüyorsanız ve Windows XP Modu penceresine ekranı kaplatırsanız veya bu pencereyi simge durumuna küçültürseniz,Windows Media Player yürütmeyi durdurur. Bu, Windows XPModu'nun Windows 7'deki çalışma yönteminden kaynaklanır. Kayıttan yürütmeye devam etmek için Windows Media Player'daYürütYürüt düğmesinin resmi düğmesini tıklatın.

BAŞLAMADAN ÖNCE

Windows XP Mode'u kullanmak için, bilgisayarınızın bazı sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olmalısınız. Bilgisayarınız gereksinimleri karşılamazsa, Windows Virtual PC ve Windows XP Mode'u karşıdan yükleyip kurabilseniz bile düzgün şekilde çalışmayacaktır. Başlamadan önce şunları yapın:
  • Bilgisayarınızın CPU'sunun donanım yardımlı sanallaştırma yapıp yapamadığını öğrenin. Denetlemek için, Windows XP Mode veWindows Virtual PC desteği web sitesine gidin ve Donanım Yardımlı Sanallaştırma Algılama Aracı'nı karşıdan yükleyin. Bu yardımcı program bilgisayarınızın Windows XP Mode ile çalışıp çalışmayacağını denetleyebilir.
    "Sistemde donanım yardımlı sanallaştırma desteği yok" diyen bir hata iletisi alırsanız, bilgisayarınızın CPU'su donanım yardımlı sanallaştırmayı desteklemiyordur. Yardım edebilecek bir güncelleştirme için bkz. Windows XP Mode ve Windows Virtual PC kullanmaya çalışırken neden donanım yardımlı sanallaştırma (HAV) ile ilgili hatalar alıyorum?
  • Bilgisayarınızın CPU'su donanım yardımlı sanallaştırmayı destekliyorsa açık olduğundan emin olun. Bilgisayarınızın temel giriş/çıkış sisteminde (BIOS) sanallaştırma ayarlarını açmanız gerekebilir.
    "Donanım yardımlı sanallaştırma devre dışı" diyen bir hata iletisi alırsanız, bu bilgisayarınızın donanım yardımlı sanallaştırmayı desteklediği ancak donanım yardımlı sanallaştırmayı açmak için bilgisayarınızın BIOS'undaki ayarları değiştirmeniz gerektiği anlamına gelir.

WINDOWS XP MODE'U YÜKSELTME VE KULLANMA
Windows XP Mode'u kullanmak için, Windows XP Service Pack 3'ün tam lisanslı sürümü olan Windows XP Mode'u karşıdan yüklemeniz ve kurmanız gerekir. Ayrıca Windows Virtual PC adlı bilgisayarınızdaki sanal işletim sistemlerini çalıştıran programı karşıdan yüklemeniz ve kurmanız gerekir.
Windows XP Mode'da bir program yüklediğinizde, program hem Windows XP Mode'da, hem de Windows 7'de kullanılabilir. 

  1. Windows XP Modu ve Windows Virtual PC web sitesine gidin ve sonra Windows XP Modu ve Windows Virtual PC'yi şimdi edinin'i tıklatın.
  2. Windows 7 sürümünüzü ve istediğiniz yükleme dilini seçin'in altında,Sistem seç açılan listesini tıklatın ve sonra şu an çalıştırdığınız Windows 7 sürümünü tıklatın.
    • Windows 7'nin hangi sürümünü çalıştırdığınızı öğrenmek için, Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, Bilgisayar'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın. Çalıştırdığınız Windows 7sürümü Windows sürümü'nün (32 bit ve 64 bit bilgisi iseSistem'in altında Sistem türü'nün yanında görüntülenir) altında listelenir.
  3. Dil seç açılan listesini tıklatın ve sonra kullanmak istediğiniz dili tıklatın.
  4. 2. adımda, Windows XP Modu'nu karşıdan yükle ve kur'un veWindows XP Modu'nun altında, Karşıdan yükle'yi tıklatın.
  5. Windows XP Modu'nu hemen yüklemek için  veya Çalıştır'ı tıklatın ve ekranınızdaki yönergeleri uygulayın. Windows XP Modu'nu daha sonra yüklemek için Kaydet'i tıklatarak yükleme dosyasını bilgisayarınıza karşıdan yükleyin. Windows XP Modu'nu yüklemeye hazır olduğunuzda, dosyayı çift tıklatın.
    Windows XP Mode'u yeniden yüklemenizin gerekmesi ihtimaline karşıKaydet'i tıklatmanızı ve dosyayı bilgisayarınızda saklamanızı öneririz.
  6. Windows XP Modu Kurulumuna Hoş Geldiniz iletişim kutusunda, İleri'yi tıklatın.
  7. Windows XP Mode'un kullandığı sanal sabit disk dosyası için bir konum seçin veya varsayılan konumu kabul edin ve ardından İleri'yi tıklatın.
  8. Kurulum Tamamlandı ekranında Son'u tıklatın.

  1. Windows XP Modu ve Windows Virtual PC web sitesine gidin ve sonraWindows XP Modu ve Windows Virtual PC'yi şimdi edinin'i tıklatın.
  2. Windows 7 sürümünüzü ve istediğiniz yükleme dilini seçin'in altında,Sistem seç açılan listesini tıklatın ve sonra şu an çalıştırdığınızWindows 7 sürümünü tıklatın.
    • Windows 7'nin hangi sürümünü çalıştırdığınızı öğrenmek için, Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, Bilgisayar'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın. Çalıştırdığınız Windows 7sürümü Windows sürümü'nün (32 bit ve 64 bit bilgisi iseSistem'in altında Sistem türü'nün yanında görüntülenir) altında listelenir.
  3. Dil seç açılan listesini tıklatın ve sonra kullanmak istediğiniz dili tıklatın.
  4. 3. adımda, Windows XP Modu'nu karşıdan yükle ve kur'un ve WindowsVirtual PC'nin altında, Karşıdan yükle'yi tıklatın.
  5. Windows Virtual PC'yi hemen yüklemek için  veya Çalıştır'ı tıklatın ve ekranınızdaki yönergeleri uygulayın. Windows Virtual PC'yi daha sonra yüklemek için Kaydet'i tıklatarak yükleme dosyasını bilgisayarınıza karşıdan yükleyin. Windows Virtual PC'yi yüklemeye hazır olduğunuzda, dosyayı çift tıklatın.
  6. Windows Güncelleştirmesi (KB958559) yüklemek için Evet'i tıklatın.
  7. Lisans koşullarını kabul ediyorsanız, Kabul Ediyorum'u tıklatın.
  8. Yükleme tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatmak içinŞimdi Yeniden Başlat'ı tıklatın.

  1. Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmiTüm Programlar'ı, Windows Virtual PC'yi veWindows XP Mode'u tıklatın.
    Programlar listesinde Windows Virtual PC ve Windows XP'nin resmiProgramlar listesinde Windows Virtual PC ve Windows XP
  2. Lisans koşullarını kabul ediyorsanız, Lisans koşullarını kabul ediyorum'u ve ardından İleri'yi tıklatın.
  3. Yükleme klasörü ve kimlik bilgileri sayfasında, Windows XP Mode dosyalarının depolanacağı varsayılan konumu kabul edin veya yeni bir konum seçin.
  4. Bir parola yazın, onaylamak için yeniden yazın ve ardından İleri'yi tıklatın.
  5. Bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olun sayfasında, otomatik güncelleştirmeleri açarak bilgisayarınızı korumak isteyip istemediğinize karar verin ve sonra İleri'yi tıklatın.
  6. Kurulumu Başlat'ı tıklatın.
    Kurulum tamamlandıktan sonra, Windows XP Mode ayrı bir pencerede açılır.

    Gerekli olan kurulumları yapmak için: http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites