1 Haziran 2012 Cuma

Turk Telekom Engelli Siteler

Bazı web sayfaları bazı ülkelerden girişe açıktır sadece. Mesela only USA gibi. Bu sayfalara girişiniz engellenir. Ancak okumak istediğiniz bir makaleye nasıl erişirsiniz? . Deneysel olarak yaptığım denemelerde Sthealthy isimli bir addon browserlara kurulduğunda açılmayan sayfaları açabildiğini bana gösterdi. Ancak bu eklenti sizin ip adresinizi gizlemiyor. Bu nedenle şu veya bu gibi sitelere girmek için kullanın demiyorum. Tamamen deneysel amaçlı olarak anlatılan bu yöntemin bütün sorumluluğu son kullanıcının kendisine aittir.
Yöntem kısaca şöyle özetlenebilir:

1. Öncelikle browserımızı uygun olan eklentiyi ediniyoruz.

2. Eklentileri kuruyoruz.
3. Kurulum bitince tarayıcıyı yeniden başlat uyarısını dikkate alıp yeniden başlatıyoruz.
4. Yeniden açılışta Use a proxy from the following country ................. seçeneğini seçip altındaki kutuya MD kodlarını giriyoruz. MD Moldova'nın (hangi ülkenin sitesine girmek isterseniz o ülkenin kodunu girmelisiniz) kısaltılmışıdır.
5. Browser üzerinde oluşan eklenti ikonu kırmızı uçurtma şeklindedir. Tıklayın yeşil olunca giremediğiniz siteye girmeyi bir daha deneyin.

Örn: Yasal olarak herhangi bir ibare olmadan engellenen bir site ile denemenizi yapabilirsiniz. http://thepiratebay.se adresi normalde açılmayacaktır. Uyarı bile vermeyecektir. Ancak stealthy kurulduktan sonra açmaya çalıştığınızda sitenin geldiğini göreceksiniz. Bu işlem sonunda thepiratebay.se adresinin tamamen Türk Telekom tarafından hiçbir uyarı girilmeksizin engellediği anlamına gelmektedir.

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites