31 Mayıs 2012 Perşembe

Korsanlarla Mücadele Eden Korsanlar...

Başlık oldukça ilginç içeriği daha da ilginç. Bugün okumuş olduğum bir haber milliyet gazetesi teknoloji bülteninde oldukça ilgimi çekti. Başlık Microsoft korsan mı indiriyor? İlginç değil mi. Bu aşamaya gelmeden Microsoft'un kurum politikalarına bir göz atalım. Kendileri ilginç bir şekilde Türkiye'de ki üniversiteleri hedef almış durumdalar. Öyle ki bu duruma neyin yol açtığını tahmin etmemiz çok uzun sürmedi. FATİH projesinden atılmaları! Microsoft yerine Android işletim sisteminin tercihi sanırım bu arkadaşları baya bir sıkmış olmalı ki Türkiye'de bulunan bütün üniversiteleri lisans konusunda köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Durum öyle bir hal almış durumdaki, firma resmen avukat ve savcılarla savaş başlattığını görebiliyoruz. Durum bu iken bir avuç insan çalıştırdıkları (binlerce) binalarda daha kontrolü sağlayamayanların başka kurumları korsanlıkla suçlar gibi bir yaklaşımla avukatlarıyla baskınlar yapmaları rahatsız edici değil mi? 

Bu arada bahsetmiş olduğum teknoloji haberinin devamı aşağıda ve korsan indirim yapan bir Microsoft çalışanın ip adresini içeren TorrentFreak ekran görüntüsü de sol üstte iyi seyirler...

Haber:
Korsanları sevmeyen Microsoft'un kendi içinde küçük bir korsan sorunu olduğu ortaya çıktı. Torrent'ten kimin hangi dosyayı indirdiğini listeleyen site YouHaveDownloaded'dan faydalananTorrentFreak, çok sayıda Microsoft IP'sinden indirilen filmleri ortaya döktü.

YouHaveDownloaded şu an güncellenmiyor, ancak TorrentFreak sitenin şimdiye dek topladığı verileri kullanarak "kurumsal korsanları" ortaya çıkarmaya devam ediyor. American Registry for Internet Numbers'a göre 131.107.00 - 131.107.255.255 IP aralığı Microsoft'un kontrolünde bulunuyor. Bununla birlikte Microsoft'un binlerce çalışanının olduğunu ve bunların herbirinin yasalara uymalarını beklemenin zor olacağını biliyoruz. Yakalanan bu IP'lerin başındaki kişilerin şu an hala Microsoft'ta çalışmıyor olması da muhtemel.

TorrentFreak'in daha önce RIAA ve DHS'nin de korsan film indirdiğini ortaya çıkardığını hatırlatalım.


0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites