9 Şubat 2014 Pazar

Google UProxy Soruları....

http://www.google.com/ideas/projects/uproxy/ Bu adreste google'un sunacağı hizmet ilginç bir hizmete benzemekle birlikte insanın burnuna pis kokular gelmiyor değil hani.
Google, New York’ta düzenlediği Google Ideas (Google Fikirleri) zirvesinde baskıcı hükümetlerin internet sansürü uyguladığı ülkelerdeki kullanıcıların istedikleri internet sitelerine ulaşmalarını sağlamak için “UProxy” adlı yeni bir uygulama yarattığını açıkladı.
Chrome ve Firefox ile birlikte çalışacak olan UProxy sayesinde tüm internet kullanıcıları ABD ya da İngiltere gibi daha özgür internet yasalarına sahip ülkelerdeki arkadaşlarının internet sunucularına bağlanıp interneti sanki bu ülkelerdeymiş gibi kullanabilecek.
Uygulama sayesinde sadece güvendikleri, arkadaş listelerinde olan bağlantılarının internetini kullanacak olan kişiler devletin gözetlemesinden de kurtulmuş olacak.
Henüz deneme aşamasında olan UProxy’nin yaratıcıları Washington Üniversitesi bilim insanları ve Brave New Software şirketi, uygulamanın beta versiyonunu denemekte olduklarını açıkladı. Şimdi yukarıdaki açıklamalara göre birisine güvenmeniz lazım :) Peki size güven vermeye çalışan art niyetli kişilerin sizin kişisel verilerinizi çalmayacağının garantisini veriyorlar mı? Hayır. Vpn benzeri birşey olacak. Suriye, İran, Küba gibi yasakçı ülkelerdeki insanları internete kavuşturacağız deniliyor. Peki neden özellikle bu ülkelerin ismi zikrediliyor neden Çin'den bahsetmiyorlar? Belliki google amca bu ülkelerden veri çalmakta ve kullanıcı profili oluşturmakta sıkıntı da. Keza ismi lazım değil siyah giyenlerin adamların olduğu Amerikan kurumunun istihbarat sıkıntısı var sanırım. Yarın bu projeyi ortaya atanların başına Hitler'i aratacak birinin geçmeyeceği ne malum. Bu kadar tehlikeli verinin kimin eline geçeceği konusu da başka bir soru işareti. Hemen atlamak yerine biraz düşünmek daha doğru olacak sanırım.

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites