10 Şubat 2014 Pazartesi

Project Shield

Project Shield küçük çapta web sitelerinin DDOS saldırılarına karşı korumak için Google tarafından başlatılmış bir Google Idea ürünüdür. Bu programa nasıl katılabileceğiniz ile ilgili bilgilere ve diğer konulara https://projectshield.withgoogle.com/tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili hakkında sayfasında yazılanlar da aşağıda bulunmaktadır.

Project Shield, İnternet'teki özgür altyapıları korumak için Google'ın Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırılarına karşı koyma teknolojisini kullanan, Google Ideas tarafından başlatılmış bir girişimdir. Bu hizmet, diğer web sitelerinin içeriklerini, barındırma konumlarını taşımak zorunda kalmadan Google'ın altyapısıyla sunmasını sağlar. Şu anda hizmeti Güvenilir Test Kullanıcıları olarak deneyecek yeni web siteleri arıyoruz.

Kimler kaydolabilir?

Bu hizmet şu anda sadece davetiye ile kullanılabilir. Haber, insan hakları veya seçimlerle ilgili içerik sunan web sitelerinden yapılan başvuruları kabul ediyoruz. ‘Güvenilir Test Kullanıcısı’ olmak için lütfen formu doldurarak web siteniz hakkında ayrıntılı bilgi verin.

Neler sunulacak?

Bir web sitesi "Güvenilir Test Kullanıcısı" olmaya davet edildikten sonra, girişime katılmak için bir davetiye ve web sitesinin DDoS saldırılarına karşı koyması için nasıl yapılandırılacağına ilişkin talimatlar alacaktır.

Maliyeti ne kadardır?

Project Shield, şu anda Güvenilir Test Kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Project Shield DDoS saldırılarına karşı garantili koruma sağlar mı?

Çalışma süresi veya koruma düzeylerine ilişkin hiçbir garanti verilmemektedir. Google, altyapısını çok büyük saldırılara karşı kendini savunacak şekilde tasarlamıştır ve bu girişim, üçüncü taraf web sitelerine de benzer bir koruma düzeyi sağlamayı amaçlamaktadır.

Başlamak için ne yapmak gerekiyor?

Kaydolmak için davet aldıktan sonra, hizmeti ayarlamak için uygulamanız gereken birkaç adım vardır. İhtiyacınız olan tüm bilgiler, size e-postayla gönderilecektir. Yönetici ayrıcalıkları ve temel teknik bilgisi olan (ör. bir web sunucusunu kolayca yapılandırabilen ve DNS kayıtlarını değiştirebilen) bir web yöneticisi, hizmeti kolayca kurabilir.

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites