18 Mayıs 2007 Cuma

Msn Yoluyla Virüs Yayılıyor!

MSN bağımlıları dikkat! Taipei Times, Tayvan'da binlerce insanın, saldırganlar tarafından kullanıcıların bilgisayarlarının kontrol altına alınabilmesine olanak tanıyan, MSN vasıtasıyla iletilen bir virüsün etkisi altında olduğunu bildirdi.

Kulllanıcıların çoğu, kişiler listesinde düzenli olarak kayıtlı bulunan arkadaşlarından bir link aldı. Linke tıkladıklarında, bir backdoor virüsün bilgisayarlarına kurulduğunu fark ettiler.

Çoğu kullanıcı, ilk olarak kişi listelerinin yok olduğunu ve MSN Messenger’ı kapatmanın imkansız olduğunu bildirdi. Bir kısmı, Messenger Linkine tıkladıktan sonra ters olan hiçbir şey olmadığını kabul ederken, bazı kullanıcılar da bilgisayarlarında veri kaybı olduğunu belirtti.

Virüsün özellikleri ve ne kadar yaygın olduğu hakkında net bir bilgi yok, Doğrusu, bir taraftan MSN temsilcileri BKDR_RINBOT.A isminde bir backdoor virüsü tespit ettiklerini iddia ederken, diğer yandan Symantec Çin bölgesi uzmanları virüsün Backdoor.irc.Bot virüsü olarak tanımlanabileceğini belirtti.

Symantec’e göre, virüs, alıcının korumasını kaldırmak için linkleri göndermede kişi listesini kullanıyor.

Bu tür bir saldırının amacı hem virüsü yaymaya devam etmek için daha fazla kişiye ulaşmak, hem de virüsün bulaştığı bilgisayarlara tam kontrol kazanmak. Bunun yanında, virüsün bulaşmış olduğu bilgisayarların her yeniden başlatıldığında virüsü çalıştıracağı ve bir IRC sohbet odası sunucusuna bağlanmaya çalıştığı, bu sayede bu sunucuya bağlanan bütün bilgisayarların virüsten etkileneceği doğrulandı.

2 yorum:

bircok virüs, irc sunucusuna bağlanıyor.
Eğer irc'ye baglanirken hep default irc portlarını kullanıyorsa, irc portlarını kapatmak iyi bir çözüm olabilir?

Bu irc sunucusunun ip'si belliyse, bu ip'ye olan iletişimler bloklanabilir mesela.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites