25 Ocak 2010 Pazartesi

Çoklu Uzak Masaüstü Oturumu Açma.


Hepimiz biliyoruz ki Windows Xp Pro daki uzak masaüstü bağlantısı birden fazla bağlantıyı desteklemez ama biz XP Pro da birden fazla bağlantı yapmak istersek o zaman ne yapmalıyız ?

Cevabı cok basit aşağıdaki işlemleri başarılı olarak yapmanız halinde sizinde XP Pro' nuz çoklu bağlantıyı destekliyor olacak.

- Bilgisayarınızı Safe Mode' da başlatın

- Services bolumunden Remote Desktop Connection (RDC)' i ve Terminal Services' i devredışı bırakın. Services' e girmek için Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Services yolunu takip edebilirsiniz.

- Desktop' ta bulunan My Computer ikonuna sağ tuşla tıklayın ve Properties' i seçin

- Açılan pencereden Remote sekmesine tıklayın ve pencerede bulunan “Allow users to connect remotely to this computer“ checkbox' ının onay işaretini kaldırın sonrada OK' e tıklayın.

- Daha sonra Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Services' e gidin. ve listeden Terminal Services' i bulun. Üzerine sağ tuşla tıklayın ve Properties'i secin. Açılan penceredeki Startup Type kutusunu, Disabled olarak seçin ve OK ' e tıklayarak pencereyi kapatın.

Bu adımda ihtiyacımız olan bir Dll dosyasıdır sözkonusu dosyayı http://members.lycos.nl/nessyh/files/termsrv.dll linkinden temin edebilirsiniz.

- Yukaridaki linkte bulunan termsrv.dll dosyasını masaüstünde bir yere kaydedin.

- Explorer dosya yöneticisini kullanarak C:\Windows\system32\dllcache klasörüne gidin. Burdaki termsrv.dll dosyasını termsrv_dll.bak olarak değiştirin. Burdaki amacımız orjinal dosyanın yedegini almak.

- Daha sonra masaüstüne kaydettiğimiz termsrv.dll dosyasını bu klasörün içine kopyalayın.

- C:\Windows\system32 klasörünü açın ve burda bulunan termsrv.dll dosyasını silin.

Eğer buraya kadar başarılı bir şekilde geldiyseniz son bölüme geçebiliriz. Bu bölümde daha fazla bağlantı yapabilmek için bazı registry kayıtlarını düzenleyeceğiz.

Start -> Run' ı tıklayın ve komut satırına regedit yazıp ok' e tiklayın.

Açılan registry den HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\Licensing Core klasörüne sağ tuşla tıklayın ve bir DWORD anahtarı ekleyin. Eklediğiniz anahtarın adını EnableConcurrentSessions yapın ve değer oalrak da 1 yazın.

- Registry düzenleme penceresini kapatabilirsiniz.

Start -> Run' ı tıklayın ve komut satırına gpedit.msc yazıp ok' e tiklayın. Karşınıza Group Policy Editor penceresi açılacaktır.

- Burada Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Terminal Services' i seçip Limit number of connections' a çift tıklıyoruz.

- işte burada aynı anda kaç bağlantı yapmak istediğimizi belirteceğiz. Bunun için Enabled butonuna tıklayıp bağlantı rakamını veriyoruz. Eğer 3 bağlantı olmasını istiyorsanız 3 yazabilirsiniz. :)

- Bunuda yaptıktan sonra bilgisayarımızı restart ediyoruz. Bilgisayarımız açıldıktan sonra My Computer ikonuna sağ tuşla tıklayıp Properties' i seciyoruz. açılan pencereden Remote sekmesine tıklıyoruz.

- Açılan penceredeki “Allow users to connect remotely to this computer“ checkbox' ını onaylayıp Ok' e tıklıyoruz.


- Son olarak Start -> Control Panel ->Administrative Tools -> Services' e girip listeden Terminal Services' e çift tıklıyoruz ve Startup Type' ını Manual yapıyoruz.

Bütün işlem bu kadar artık bilgisayarımızı restard edebilir ve çoklu bağlantı denemesi yapabiliriz.

2 yorum:

olmadı yıne kullanıcının masaustu dusuyor.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites