23 Ocak 2010 Cumartesi

Gmail Reklam Değişikliği...

Belki siz fark etmediniz ama Gmail'de yapılan küçük değişiklik ortalığı bir kez daha karıştırabilir.

Google sunduğu ücretsiz e-posta hizmetinde reklamları elden geçirdi. Bu değişikliklerin kullanıcılara daha iyi hizmet etmek için sunulduğunu belirtti.

Kullanıcıların daha çok işine yarayacak reklamlar yayınlamayı ama bunu yaparken kullanıcıları rahatsız etmek istemediklerini belirten Google, bu yüzden algoritmalarını da geliştirdiklerini açıkladı.

Google'ın gelirleri reklamlardan oluşuyor. Şirket reklam gelirlerini arttırmak için yoğun çaba sarfediyor. Gmail'da gösterilen reklamlar, e-posta içeriğinin taranmasıyla, içeriğe uygun bir şekilde seçiliyor.

Örneğin sevgilinizi görmek için İzmir'e gidecekseniz, Google'ın teknolojisi bunu okuyup, size İzmir uçak bileti reklamı gösteriyor. Her zaman iyi çalışmasa da deniyor. Ancak her zaman e-posta içeriğine uygun bir reklam bulunmayabiliyor. Gmail'de yapılan en son değişiklik de bu durum için düşünülmüş.

İşte Gmail'de yapılan küçük değişiklik!

Google e-postanızda yazanlarla ilgili uygun bir reklam bulamazsa alakasız bir reklam gösteriyordu.

Bu durumun önüne geçmek ve reklamları tüketiciyle alakalı tutarak tıklanma ihtimalini arttırmak, haliyle gelirlerini yükseltmek isteyen Google, eğer o e-posta'da uygun bir şey bulamazsa bir öncekine bakıyor. Böylece konuyla uygun bir reklam gösterilmesi amaçlanıyor.

Bu tür reklamların gösterimi Google'a daha fazla para kazandırıyor. Google bunun kullanıcının kişisel gizliliğine zarar vermediğini belirtiyor.

Google bu değişiklikle ek bir bilgi toplamıyor, zaten topladığı bilgiler gereken her şey için yeterli geliyor. Google bu işlemin "el değmeden" tamamen otomatik botlar tarafından gerçekleştirildiğini de belirtmeden geçmiyor.

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites