28 Mart 2010 Pazar

Spam Maillerden Bıktınız mı?


Hemen hemen hepimiz bir şekilde internette bir bilgi ararken dolaylı yoldan da olsa bazı forumlara ulaşmışızdır. Konu içinde bizim aradığımız şeyin detaylı bilgisi olduğunu görürüz ancak herhangi bir link varsa örneğin yazılım indirme linki, bu linki forum üyesi olmadığınız için göremezsiniz. Mecburen foruma üye olursunuz ve bu noktadan sonra her ne kadar eposta adresiniz güvende deselerde satılma yoluna çıkmıştır. Tabii satın alanlar da size abuk subuk reklam mailleri göndermeye başlarlar.

Bu konuda yapabileceğiniz iki şey var.

1. gmail, hotmail veya mynetten sizin bilgilerinizi içermeyen bir mail adresi açıp sadece bu tarz işler için kullanmak amacıyla kullanabilirsiniz.

2. Ben sadece foruma bakıp çıkacağım derseniz 10minutemail adresini ziyaret edersiniz ve size anlık olarak bir mail box gösterir. 10 dakika yetmez derseniz bir 10 dakika daha ver seçeneğini kullanıp sürenizi uzatabilirsiniz. Böylece spamcilerden intikamınızı acı bir şekilde almış olursunuz :)

1 yorum:

İyi bir servis ve sık sık kullanıyor(dum). Ama bazı "çakal" kayıt sistemleri, bu ve benzer servislerin sunduğu tüm domainleri düzenli aralıklarla blok listelerine ekliyorlar ve üyelik yalan oluyor. :)

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites