28 Mart 2010 Pazar

Windows 7 Hızlı Başlatı Aktive Etmek...


Windows 7 ile beraber yeni bir başlangıç çubuğu kullanımımıza sunuldu. Bu kullanışlı başlat çubuğuyla beraber geliştiricler bir daha eski özelliklere ihtiyacımız olacağını düşünmemişler ki, XP ve Vista'da alıştığımız birçok özellik de tarihe karıştı. Bu özelliklerden bir tanesi de hızlı başlat çubuğu.

Hızlı başlat çubuğunu geri getirmek veya herhangi bir araç çubuğu oluşturmak oldukça kolay. Adımları takip ederek çok kısa bir sürede bunu gerçekleştirebilirsiniz.

1. Başlat çubuğunun üzerinde sağ tıklıyoruz.

2.'Araç Çubukları' menüsünden 'Yeni Araç Çubuğu' seçeneğine tıklıyoruz.

Windows 7: Hızlı Başlat Çubuğunu Aktifleştirin greenshot 2009 05 12 13 33 07

3. %SystemDrive%\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launchadresi, hızlı başlat çubuğunun Vista işletim sisteminde saklandığı yerin aynısı. Bu adresi yeni araç çubuğu oluştura tıkladıktan sonra karşımıza çıkan dosya seçme diyaloğuna yapıştırıyoruz. İsterseniz farklı bir dizin de belirleyebilirsiniz; çünkü bu dizin işletim sistemi tarafından başka adreslerin tutulması için de kullanılıyor. Biz bu nedenle işletim sisteminin kurulu olduğu disk altında bir klasör belirledik.

4. Hızlı Başlat Çubuğumuz oluştu. Başlat çubuğunun kilidini açarak (Sağ Klik > 'Başlat Çubuğunu Kilitle'), bu dosyası istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Başlat çubuğu kilitli durumda değilken, oluşturduğunuz hızlı başlat çubuğuna tıklayarak özelliklerini değiştirebilirsiniz.

Windows 7: Hızlı Başlat Çubuğunu Aktifleştirin greenshot 2009 05 12 13 40 08

Araç çubuklarını kullanarak, başlat çubuğunu nasıl düzenleyebileceğinizi görmek için, kısa ekran çekimimizi izleyebilirsiniz.


Kaynak: Pc Labs

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites