5 Mart 2015 Perşembe

Google Chrome 41 Yayınlandı!


Google, internet tarayıcısı Google Chrome'u güncelleyerek 41'nci sürüme yükseltti. Google Chrome 41'de çok büyük bir yenilik yok. Yeni sürüm güncellemesi tarayıcının arka planında yapılan değişiklikler ve geliştiricilere özel yeni işlevlerle sınırlı.

41.0.2272.76 sürüm numarasıyla gelen Google Chrome 41'deki yenilikler ise şöyle;
Öncelikle Google, yeni sürüm tarayıcıda şifrelemeye yönelik Crypto API ve yeni İçerik Güvenliği İlkesi işlevlerinde geliştirmeler yapılmış ve kullanıcılara ayar imkanı sağlanmış. Resim ve müzikle ilgili geliştirmelerin de yapıldığını gördüğümüz Chrome 41'de örneğin ses aygıtı kullanan bir web uygulaması, kullanılmadığı zamanlarda geliştirici tarafından istenilen anda duraklatılabiliyor. Bu sayede de güç tüketiminde tasarruf sağlanıyor.

Tarayıcıdaki diğer bir yenilik ise, geliştiricilerin Service Workers önbelleğini inceleyebilmeleri için DevTools içinde sunulan yeni bir bölüm. Bu bölüme gitmek için  chrome://serviceworker-internals adresine girmek yeterli.

Bilgisayarınızdaki mevcut Chrome sürümünün güncel olup olmadığına sağ üst menü düğmesinde bulunan Google Chrome Hakkında seçeneğine tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

Eğer Chrome'u yeniden kurmak isterseniz aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla Google Chrome 41'i ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Kaynak: İndir.com

İlgili Program ve Uygulamalar
Program Adıİşletim SistemiKategoriBoyut
Google Chrome indirWindowsTarayıcılar36 MB
Google Chrome indirMacTarayıcılar40.7 MB
Google Chrome indirAndroidTarayıcılarCihaza göre değişir
Google Chrome indiriOSTarayıcılar15.7 MB

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites