26 Şubat 2008 Salı

Bluetooth ile Güvenlik

Eğer siz de benim gibi güvenlik konusuna önem veriyorsanız, ve her bilgisayar başından kalkışta esranı kilitlemek zor geliyorsa bu yöntem hoşunuza gidecektir. Tabii bu işleri Pardus işletim sistemi yüklü bilgisayarımda gerçekleştiriyorum. Hemen anlatmaya başlayalım işlemleri.

Öncelikle kbluetooth'u açıyoruz. Açınca kendisini system tray'e atar bu program. Kendi cep telefonumuzla eşleştiriyoruz. Buraya kadar herşey yolunda gittiyse kbluetooth simgesi üzerinde sağ tuşa tıklıyoruz. KblueLock yazısını göreceksiniz. Ona tıklayınca karşınıza bir pencere çıkacak. Bu pencerede resimde görüldüğü gibi Lock the screen if the selecetd device disappears seçeneğini seçip aşağıdaki listeden kendi bluetooth'umuzu seçiyoruz. Bluetooth cihazınız gözden kaybolduğunda bilgisyarınızın ekranı otomatik olarak kilitlenecek ekran koruyucunuz devreye girecektir. Daha iyi bir yazılım var aslında ondan da daha sonra bahsedeceğim. Şu sıralar Pardus'ta desteklenmeyen Python kütüphaneleri var. Sorunu aşar aşmaz ona da burda yer vereceğim.

1 yorum:

Windows ortamı için benzer bir program: Putter Master. Program ne yazık ki ücretli ve bluetooth cihazınızın sürüsüne göre (eğer sanal COM port kullanmıyorsanız) ayarlamak için canınız çıkabilir.

Öte yandan JAVA ve Symbian olmak üzere bir çok mobil platformda çalışıyor. Bu yazılım ile kısaca bilgisayara dair her şeyi yapmanız, telefonu mouse olarak kullanmaktan, ekrandaki görüntüyü telefon ekranına getirmeye kadar neredeyse her şeyi yapabilirsiniz.

Açıkçası yataktan müzik değiştirip bir yandan kitap okumanın tadı bir başka oluyor. =)

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites