5 Şubat 2008 Salı

Firefox Şifrelerini Çaldırmayın

Güvenliğinizden emin değilseniz ve elle veri girmenin sakıncalı
olduğunu düşünüyorsanız, artık tüm parolalarınızı bir eklentyile
şifreleyebilirsiniz.

Mozilla Firefox eklentisi olarak kullanabileceğiniz Password Exporter ile şifrelerinizi istediğiniz an yanınızda taşıyabilecek ve özel şifreleme metoduyla güvenli bir şekilde saklayabileceksiniz. Password Exporter eklentisi Türkçe ara yüzüyle sizlere kolay kullanım imkanı sunuyor. Aşağıda bağlantısını verdiğimiz sayfadaki .xpi dosya bağlantısına tıkladığınızda Firefox öncelikle size bu sayfanın eklenti yüklemek için güvenli olup olmadığını soracak; ardından ise indirip kuracak. Firefox'u eklentinin etkinleşmesi için yeniden başlatmanız gerekecektir.

:: Eklentinin indirme sayfasına ulaşmak için buraya tıklayın.

Kurulum işlemini tamamladıktan sonra aşağıdaki ara yüze ulaşmak için Araçlar > Seçenekler > Güvenlik > Parola Al/Ver yolunu izleyin.

Kullanıcı Adlarını ve Parolaları şifrele özelliğini seçiyoruz ve Parolaları Aktar butonuna tıklayarak XML belgesi oluşturuyoruz. Oluşturduğunuz bu belgeyi daha sonra Parolaları Al
özelliğini kullanarak internet cafe, ofis, okul ve benzeri yerlerden giriş yaparken kullanıp klavyeden herhangi bir değer girmeden şifre girilmesi gereken yerlerde işlerişnizi halledebilirsiniz.

XML belgesinde sakladığınız şifreleriniz ek güvenlik algoritmalarıyla şifrelenerek aşağıdaki örneğe benzer bir hal alıyor:

host="http://www.shiftdelete.net" user="qY5nYTJucS==" password="Tul4NjE9OGY=" formSubmitURL="" httpRealm="" userFieldName="username" passFieldName="password"/>

Kişisel güvenliğin ön plana çıktığı şu son günlerde sizler de parola güvenliğinizi ek güvenlik yazılımlarıyla pekiştirebilirsiniz. Bunu Firefox ile yapmanın en kolay yolu da belki bu basit eklentiyi kullanmak.
Kaynak


0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites