23 Şubat 2008 Cumartesi

Sosyal Sahtekarlar

Sosyal bir ağ olan Facebook büyük firmalar kadar küçük sahtekarların da ağzının suyunu akıtıyor sanırım. Bir kaç geri zekalı Türk soldaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi facebook.com.tr alan adını alıp facebook'a benzetmişler girişi. Tabii burda amaç yanlışlıkla siteye facebook diye giren insanların şifrelerini çalmak amaçlanıyor. Site dünden itibaren erişilemez durumda.

3 yorum:

Bir ara da rapidshare türkiye'nin açıldığını idda etmişlerdi. =)

Ama suç acaba taklit eden de mi düşünmeden de geçmiyorum. Tamam, yaptıkları yanlş bir şey ama, öte yandan Facebook yöneticileri Türkiye'den ne kadar büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olduklarını hepimizden daha iyi biliyorlardır.
Buna rağmen com.tr'yi bir şekilde almamış olmaları onların hatasıdır.

arkadaş adamlar tasarımı kırmızı yapmışlar. o kadar salak mı bu millet oraya şifre girsinler. hadi girdi diyelim ne elde edebilirler ki? üstelik kaydedip etmediklerini de bilmiyoruz. araştırmadan yorum yapmayalım bence.

İsimsiz arkadaş bi noktada haklı. Ama kırmızı olayını açıklamadığım için haklı. Bazı Türk Facebook kullanıcıları bilirki facebook'u Türkçeleştiren bir Firefox eklentisi var. O eklenti sayesinde sayfaya bakıyorsanız yukarıda kırmızı rengi çok güzel görürsünüz. Araştırma kısmına gelince, o siteyi yapanlar şu an sorgulanıyor. Artı bazı tiplerin facebook kullanıcılarının resimlerini ve bilgilerini çalarak sex içerikli arkadaş sitelerinde profil yarattıkları da bilinen bir gerçek.

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites